Συνεντεύξεις

A. Kαμπουράκης: «Την Κυριακή ξεκινάμε το ταξίδι για μια Ρόδο που να λάμπει ξανά»

«Οι Ροδίτες μίλησαν και έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα», τονίζει στην πρώτη του συνέντευξη μετά την κρίσιμη μάχη του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 ο επικεφαλής της παρατάξεως «Με Δύναμη για τη Ρόδο» κ. Αντώνης Καμπουράκης, προσθέτοντας ότι οι ψηφοφόροι έδωσαν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εμπιστοσύνης και μια διψήφια διαφορά αναδεικνύοντας την παράταξη, ως τον ισχυρό φορέα της αλλαγής που επιθυμούν.
Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης ο κ. Καμπουράκης τονίζει ότι την Κυριακή «ένας άνεμος αλλαγής, αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης θα σαρώσει όλη τη Ρόδο, και θα τη βάλει σε μια νέα εποχή»!
Προσθέτει παραπέρα ότι ο ανθυποψήφιός του και απερχόμενος δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, αποδοκιμάστηκε από το εκλογικό σώμα γιατί δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο συνδυασμός “Με Δύναμη για τη Ρόδο” ξεκίνησε και συνεχίζει έναν έντιμο και καθαρό αγώνα, βασισμένο σε κρυστάλλινες αρχές και αξίες, χωρίς τρολς, χωρίς fake news, λάσπη και προσωπικές επιθέσεις.
Με την συνέντευξή του ο κ. Καμπουράκης καλεί τους κ.κ. Καρίκη και Κρητικό να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν, με γνώμονα πάντα το καλό της Ρόδου, ενώ εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των ψηφοφόρων, οι οποίοι, όπως τονίζει «πλέον γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ικανός να δώσει λύσεις και ποιος είναι “καλός” μόνον στις δικαιολογίες».
Aναλυτικά η συνέντευξη του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Με Δύναμη για τη Ρόδο» κ. Αντώνη Καμπουράκη
Κύριε Καμπουράκη είστε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου;
Οι Ροδίτες μίλησαν και έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Mας έδωσαν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εμπιστοσύνης και μια διψήφια διαφορά αναδεικνύοντας τη δημοτική μας παράταξη, «Με δύναμη για τη Ρόδο», ως τον ισχυρό φορέα της αλλαγής που επιθυμούν.
Οι πολίτες ζητούν αλλαγή, ζητούν διαφάνεια, ζητούν έργο πραγματικό, να νιώθουν το Δήμο δίπλα τους. Θέλω λοιπόν και από εδώ, να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Ροδίτισσες και στους Ροδίτες για την εμπιστοσύνη τους, την υποστήριξή τους και για τη μεγάλη δύναμη που μας έδωσαν.
• Με ποια ψυχολογία μπαίνετε στον δεύτερο γύρο;
Με αισιοδοξία, αλλά και αίσθημα ευθύνης. Αισιοδοξία για τη μεγάλη νίκη που πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε και ευθύνη για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του 70% των συμπολιτών μας που ψήφισαν για αλλαγή στο Δήμο μας.
Είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή ένας άνεμος αλλαγής, αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης θα σαρώσει όλη τη Ρόδο, και θα τη βάλει σε μια νέα εποχή.
• Ο κ. Χατζηδιάκος πάντως υποστηρίζει πως η αυτοδιοίκηση είναι χώρος της εφαρμοσμένης πολιτικής και όχι οράματα και εκθέσεις ιδεών, καλώντας να αντιπαρατεθείτε δημόσια. Τι απαντάτε;
Θα συμφωνήσω πως η αυτοδιοίκηση είναι χώρος εφαρμοσμένης πολιτικής. Και γι’ αυτό ακριβώς αποδοκιμάστηκε ο απερχόμενος Δήμαρχος. Γιατί δεν ανταποκρίθηκε σε όσα προσδοκούσαν οι πολίτες. Η μόνη “εφαρμογή” που είδαν οι δημότες είναι οι προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις ακόμη και μέσα σε χωράφια, τα ρουσφέτια και οι διακρίσεις των δημοτών σε “δικούς μας” και σε “άλλους”. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλάνε για σχοινί, λοιπόν.
Σε αυτό που διαφωνώ κάθετα όμως είναι πως η αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος για Όραμα. Η αυτοδιοίκηση χωρίς όραμα καταλήγει σε διαχείριση της μιζέριας, όπως συνέβη και στις μέρες της θητείας του απερχόμενου Δημάρχου. Στασιμότητα και προχειρότητα παντού.
Εμείς έχουμε το όραμα μιας Ρόδου που λάμπει ξανά, αλλά και το λεπτομερές πρόγραμμα για να γίνει αυτό το όραμα χειροπιαστή πραγματικότητα. Και μάλιστα πρόγραμμα που συνδιαμορφώθηκε με την κοινωνία, μέσα από μια πρωτόγνωρη διαδικτυακή διαβούλευση στην οποία κατατέθηκαν πάνω από 21.000 προτάσεις από τους ίδιους τους πολίτες.
Σε ό,τι αφορά τέλος τη μεταξύ μας αντιπαράθεση θέλω να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά πως ο συνδυασμός “Με Δύναμη για τη Ρόδο” ξεκίνησε και συνεχίζει έναν έντιμο και καθαρό αγώνα, βασισμένο σε κρυστάλλινες αρχές και αξίες. Χωρίς τρολς, χωρίς fake news, λάσπη και προσωπικές επιθέσεις.
Αυτή η αδιαπραγμάτευτη στάση σοβαρότητας και ευθύνης, επιβραβεύτηκε από τους πολίτες με το ποσοστό νίκης του πρώτου γύρου, και έτσι συνεχίζουμε μέχρι το τέλος.
• Πώς κρίνετε τη στάση ουδετερότητας που έχουν επιλέξει οι συνδυασμοί των κυρίων Καρίκη και Κρητικού οι οποίοι έμειναν εκτός δεύτερου γύρου;
Εμείς ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής με αίσθημα ευθύνης καλέσαμε όλους τους Ροδίτες, κι αυτούς που μας ψήφισαν, κι αυτούς που δεν μας ψήφισαν, να συμπορευτούμε όλοι μαζί στο δεύτερο γύρο και να επιτύχουμε τη νίκη, που θα εκφράζει την ενότητα όλης της Ρόδου. Αυτό είναι το σημαντικό. Η ενότητα της Ρόδου θα φέρει τη νέα εποχή στο νησί μας. Ενωμένοι, με σχέδιο και με πίστη στις δυνατότητές μας. Οι Ροδίτες ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Γι’ αυτό καλώ και σήμερα τους κυρίους Καρίκη και Κρητικό να ενώσουμε δυνάμεις και να συνεργαστούμε, με γνώμονα πάντα το καλό της Ρόδου μας. Του κάθε Ροδίτη, της κάθε Ροδίτισσας, των νέων γενιών, των παιδιών μας.
Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους πολίτες λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες του δεύτερου γύρου;
Η τύχη της Ρόδου είναι στα χέρια των πολιτών της. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θα κάνουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο βήμα μπροστά ή αν θα μείνουμε στη σημερινή βαλτωμένη κατάσταση. Οι πολίτες θα κρίνουν αν θα προχωρήσουμε μπροστά με ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που αξιοποιεί τις τεράστιες δυνατότητες της Ρόδου μας ή θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το νησί μας να χάνει την αίγλη του.
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των συμπολιτών μου, οι οποίοι πλέον γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ικανός να δώσει λύσεις και ποιος είναι “καλός” μόνον στις δικαιολογίες.
Ζητώ τη στήριξή τους. Κάθε ψήφος στην κάλπη της Κυριακής είναι για μένα ευθύνη και εντολή να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για τη Ρόδο που πραγματικά αξίζουμε.
Θα τα καταφέρουμε! Την Κυριακή ξεκινάμε το ταξίδι, για μια Ρόδο που να λάμπει ξανά!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου