Συνεντεύξεις

T. Kαμπούρης: «Πρέπει να αντισταθούμε στη λογική της απραξίας ή της απλής διαχείρισης»

Ο Τηλέμαχος Καμπούρης είναι ένας νέος, καταρτισμένος συμπολίτης μας, ο οποίος με κίνητρο την προσφορά στη Ρόδο που τόσο πολύ αγαπά, συμμετέχει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με την παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη.
Σε συνέντευξή του στη «δημοκρατική» δηλώνει αγωνιστής στην κοινή προσπάθεια για την αλλαγή που απαιτείται, στο νησί της Ρόδου. «Πρέπει η Ρόδος μας να ξανακερδίσει τη χαμένη της αίγλη και όλοι μαζί με μπροστάρη τον Αντώνη Καμπουράκη να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε, αυτό που θέλουμε, αυτό που μας αξίζει», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι η αδράνεια και η μιζέρια πρέπει να κάνουν χώρο στην εξωστρέφεια και στην αποτελεσματικότητα σε όλα τα επίπεδα!

Συνέντευξη
στον Δημ. Γκαρτζώνη

Αναλυτικά:
• Κύριε Καμπούρη πώς πήρατε την απόφαση να είστε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές;
Ζούμε σε μια εποχή που υποχρεωτικά σε στέλνει ν’ ασχοληθείς με τα κοινά. Αν κάποιος που λέει ότι αγαπάει τον τόπο του παραμένει αμέτοχος, κρίνοντας από τον καναπέ του σπιτιού του, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου. Κανονικά θα έπρεπε ν’ αποτελεί ιερό καθήκον όλων, στο βαθμό που μπορεί καθένας από μας να προσφέρει.
• Πιστεύετε ότι οι νέοι, καταρτισμένοι άνθρωποι όπως εσείς, έχουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής; Θα πρέπει να διεκδικούν ενεργό ρόλο στα κοινά πράγματα του τόπου μας;
Οι νέοι ως ενεργοί πολίτες του τόπου είναι υποχρεωμένοι να εκφράζουν τη γνώμη τους, να αυτενεργούν και ν’ αναλαμβάνουν ευθύνες και πρωτοβουλίες. Μέσα απ’ τη συμμετοχή στα κοινά μάς δίνεται η ευκαιρία να καταδείξουμε το μύθο της κοινωνικά “αδιάφορης” και “ανενεργής” νεολαίας. Σε κάθε νέο πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να καθορίσει πια την ιστορική συνείδηση με όσα εκείνος επιθυμεί για το παρόν αλλά και για το μέλλον του.
• Γιατί με τον Αντώνη Καμπουράκη;
Η επιλογή μου στο πρόσωπο του Αντώνη Καμπουράκη είναι απόλυτα συνειδητή και αιτιολογημένη. Τον θεωρώ ως τον καταλληλότερο να ξαναφέρει το νησί μας στα ένδοξα κι επιθυμητά επίπεδα του παρελθόντος, όχι με λόγια αλλά με πράξεις ουσιαστικές. Ο κόσμος σιχάθηκε να ακούει λόγια.
Πρέπει η Ρόδος μας να ξανακερδίσει τη χαμένη της αίγλη και όλοι μαζί με μπροστάρη τον Αντώνη Καμπουράκη να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε, αυτό που θέλουμε, αυτό που μας αξίζει.
• Γιατί θα έπρεπε λοιπόν να επιλέξει κανείς το συνδυασμό του κ. Καμπουράκη; Τι το διαφορετικό πρεσβεύει;
Είναι καιρός στη θέση προσώπων που δοκιμάστηκαν στην Αυτοδιοίκηση και δεν τα κατάφεραν, να έρθουν άνθρωποι που αποδεδειγμένα μπορούν να προσφέρουν και να δημιουργήσουν. Πρέπει η Ρόδος να διεκδικήσει αποτελεσματικά όσα της αναλογούν με βάση την προσφορά της στην εθνική οικονομία. Ο Αντώνης Καμπουράκης αποτελεί εγγυητή της προσπάθειας να ξαναβρούμε την περηφάνια για το νησί μας. Κάθε Ρoδίτισσα και Ροδίτης που μοιράζεται τις ίδιες προσδοκίες μ’ εμάς, είναι ευπρόσδεκτοι.
• Ποια έιναι η εικόνα της Ρόδου σήμερα; Ποιες πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής;
Ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο από το Θεό με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό. Ένα νησί διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό, έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς προορισμούς στο σύγχρονο κόσμο. Δεν αρκούν όμως αυτά από μόνα τους. Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να έχει ως προτεραιότητα ένα μεγάλο πλάνο για τη συνολική αναβάθμιση της Ρόδου αλλά και της ζωής μας. Με στοχευμένα έργα και σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, χωρίς αναβολές και άσκοπες κωλυσιεργείες που μόνο ζημιογόνες θα μπορούσαν να αποδειχθούν. Η αδράνεια και η μιζέρια πρέπει να κάνουν χώρο στην εξωστρέφεια και την αποτελεσματικότητα σε όλα τα επίπεδα.
• Προέρχεστε από μία οικογένεια με μακρά και επιτυχημένη πορεία στον κλάδο του τουρισμού. Ποιος πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι ο ρόλος του Δήμου της Ρόδου στην τουριστική προβολή και προώθηση και εν γένει στην ανάδειξη του προορισμού;
Ο τουρισμός αποτελεί ένα οικονομικό και κοινωνικό φαινόμενο η ανάπτυξη του οποίου επηρεάζει το σύνολο της εθνικής και περιφερειακής οικονομίας. Ο Δήμος μέσα από τον θεσμικό του ρόλο μπορεί να αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του σχεδιασμού της τουριστικής ανάπτυξης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να αναλάβει την υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων που θα συμβάλουν στην προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος σε συνεργασία με την τοπική τουριστική βιομηχανία και τους εμπλεκόμενους φορείς κι όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουν το προσδοκώμενο κι επιθυμητό αποτέλεσμα.
• Τι θα θέλατε να προσθέσετε;
Ως κατακλείδα της συνέντευξης θα ήθελα να απευθυνθώ στους απανταχού πολίτες του νησιού και να τους καλέσω ν ‘ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η αποχή δεν αποτελεί λύση. Τα προβλήματα είναι πολλά και οι προκλήσεις μεγάλες. Οι πολίτες δίνουν τη λύση μέσα από τη ψήφο τους. Απ’ τη δική μας ψήφο θα εξαρτηθεί η επόμενη μέρα. Μην μένουμε αμέτοχοι σε αποφάσεις κρίσιμες για το μέλλον το δικό μας αλλά και των επόμενων γενιών.
Είμαι αγωνιστής στην κοινή προσπάθεια για την αλλαγή που απαιτείται, στο νησί της Ρόδου. Εμείς που έχουμε ζήσει σε αυτό τον τόπο χρόνια, έχουμε υποχρέωση απέναντι στις μελλοντικές γενιές κυρίως, να τους δώσουμε έναν τόπο αντάξιο της ιστορικής του διαδρομής. Σε αυτή την προσπάθεια όλοι μαζί, προχωρούμε αντιστεκόμενοι σθεναρά στη λογική της απραξίας ή της απλής διαχείρισης. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε με πάθος και όρεξη, αφήνοντας πίσω μας παθογένειες του παρελθόντος.

WHO IS WHO
Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1986. Είναι γιος του Ιωάννη Καμπούρη, τουριστικού πράκτορα και της Ελένης Καβάδα, δασκάλας. Είναι μέτοχος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της “Travel world” Α.Ε. (Travel Exchange) με μακρά και επιτυχημένη πορεία στον τομέα του Τουρισμού. Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος της ΕΑΝΔΙΡ (Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Ρόδου). Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Δωδεκανησίων Φοιτητών Αθηνών -Πειραιώς(2014-2017). Εργάστηκε εθελοντικά στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών για δυο χρόνια.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου