Μεγάλη ήταν η συμμετοχή κατά την πρώτη ημέρα διεξαγωγής των εκλογών του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, χτες, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ρόδου. Οι κάλπες άνοιξαν από τις 9 το πρωί και έκλεισαν στις 6 το απόγευμα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου, που είναι και πάλι υποψήφιος, κ. Θανάση Σταμούλη: «Η συμμετοχή ήταν πολύ ικανοποιητική κατά την πρώτη ημέρα διεξαγωγής των εκλογών. Πιστεύω ότι και στις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και θα έρθουν να στηρίξουν το Σωματείο μας. Θα πρέπει να σκεφτούν εάν θα επιλέξουν ανάμεσα στην σταθερότητα και στο…χάος. Το Σωματείο μας, υπέγραψε με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με καλές αυξήσεις και καλύτερους όρους από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Εμείς, έχουμε μια σταθερή πορεία και πιστεύουμε πως οι εργαζόμενοι θα το εκτιμήσουν».
Είπε ακόμη πως δεν υπάρχουν αυτή την περίοδο απλήρωτοι ξενοδοχοϋπάλληλοι –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- ενώ η σεζόν αναμένεται ιδιαίτερα δυναμική και θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση εργασίας στο νησί.
Ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΜΕ κ. Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε αισιόδοξος για την συμμετοχή: «Εμείς καλούμε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να έρθουν και να ψηφίσουν. Είναι σημαντικός δείκτης η συμμετοχή αν και όχι ο μοναδικός. Εμείς θέλουμε να καλέσουμε τον κόσμο να έρθει, να μας στηρίξει γιατί τα μέλη της παράταξής μας, βρέθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα στους χώρους εργασίας, έδωσαν μάχες από κοινού και αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα οργανώσουμε την πάλη για τα δικαιώματά μας».
Σημειώνεται ότι οι εκλογές θα συνεχιστούν τις παρακάτω ημερομηνίες στους χώρους που αναφέρονται:
• Δευτέρα 2, Τρίτη 3 και Τετάρτη 4 Απριλίου και ώρα 9:00 – 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Διονύσιον Πάλλας», στο 20ο χμ Εθνικής Ρόδου-Λίνδου, Άφαντου.
• Τρίτη 10, Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Απριλίου και ώρα 9:00 – 18:00, , στην Νότια Ρόδο.
• Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 9:00 – 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Στεφάνου Καζούλη 30, Ρόδος.
• Τρίτη 24 Απριλίου και ώρα 9:00 – 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Διονύσιον Πάλλας», στο 20ο χμ Εθνικής Ρόδου-Λίνδου, Άφαντου.
• Τετάρτη 25, Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 9:00 – 18:00, στην Νότια Ρόδο

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ