Ελεύθερος χωρίς την επιβολή πρόσθετων περιοριστικών όρων, αφέθηκε χθες μετά την συμπληρωματική απολογία του, ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, ένας 53χρονος, πρώην υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση εξαπάτησης πολιτών με δήθεν διαγραφή των οφειλών τους στην ΔΕΗ.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», στην υπόθεση έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο Π. Δ. του Χ. 41 ετών, με καταγωγή από την Κρήτη και ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Θ. Δ. του Γ. 47 ετών, Κ. Ά. του Γ. 47 ετών, Π. Σ. του Ν. και 28 ετών, B. A. του G. 42 ετών, υπήκοος Μολδαβίας και Μ. Σ. του Π. 53 ετών.
Κατηγορούνται κατά περίπτωση για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη ως μέλη σε εγκληματική οργάνωση και για απάτη από κοινού και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, από δράστες που ενεργούν απάτες κατ’ επάγγελμα εκ της οποίας το περιουσιακό όφελος υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.
Ο 53χρονος με τον αλλοδαπό φέρονται να ενημέρωναν την οργάνωση για τα πρόσωπα των οποίων οι συνδέσεις ρεύματος επρόκειτο να διακοπούν λόγω χρεών προς την Δ.Ε.Η. Α.Ε., παρίσταναν ψευδώς ότι είναι ηλεκτρολόγοι εξουσιοδοτημένοι από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για την επανασύνδεση παροχών που είχαν διακοπεί λόγω οφειλών προς την Δ.Ε.Η. Α.Ε., καθώς και ότι είναι αρμόδιοι για την διακοπή της σύνδεσης με την Δ.Ε.Η. Α.Ε. και την άμεση και ταυτόχρονη επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος υπό την νέα πάροχο «ELPEDISON».
Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει 28 περιπτώσεις θυμάτων της οργάνωσης, ενώ περαιτέρω ο πρώτος φέρεται να εξαπάτησε και έναν ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ.
Το συνολικό ποσό των επιμέρους πράξεων απάτης, τετελεσμένων και σε απόπειρα, που τελέστηκαν, ανέρχεται σε τουλάχιστον 115.197 €.
Ο 53χρονος στην απολογία του χθες υποστήριξε εκ νέου ότι ουδεμία συμμετοχή έχει στις αποδιδόμενες σ’ αυτόν πράξεις, ότι σε ουδεμία επαφή ή συναλλαγή ήλθε, ούτε σχέση εχει με τα πρόσωπα τα οποία φέρονται ότι εξαπατήθηκαν, τα οποία δεν γνωρίζει και ότι ουδέποτε και με κανένα τρόπο εντάχθηκε ή συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση.
Επεσήμανε ακόμη ότι ουδείς εκ των 28 φερομένων ως βλαφθέντων τον κατονομάζει και ουδείς αναφέρει ότι ήλθε σε οποιαδήποτε επαφή ή συναλλαγή μαζί του.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Φ. Κωστόπουλος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ