Μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών σειρά παίρνει τώρα το πρωτόκολλο για την ένταξη της γείτονος χώρας στο ΝΑΤΟ, που έρχεται τη Δευτέρα στη Βουλή.Σύμφωνα με όσα αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, θα ακολουθηθεί κανονική διαδικασία και η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Νωρίτερα, της συμφωνίας των Πρεσπών υπεραμύνθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες. Μίλησε για «ιστορικής σημασίας» θέμα, που σηματοδοτεί τη νίκη του πολιτικού θάρρους και του σεβασμού στην ιστορία του τόπου έναντι στον τυχοδιωκτισμό, στην πατριδοκαπηλία και στο εμπόριο του μίσους.

Όπως είπε, απομένει η κύρωση του πρωτοκόλλου εισόδου της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και ακολούθως η ελληνική κυβέρνηση θα στείλει ρηματική διακοίνωση στα Σκόπια, θέτοντας αυτομάτως σε ισχύ την τροποποίηση του Συντάγματος και την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας.

Όσον αφορά στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση να γίνει μεταξύ του διαστήματος 11 έως 13 Φεβρουαρίου. Η δεύτερη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί ένα μήνα μετά.

πηγή euro2day.gr

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ