«Πράσινο φώς» έδωσε η υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου για το νέο μέλος της αλυσίδας Ιkos Resorts στην Κώ, που προγραμματίζεται να ανοίξει σε ένα χρόνο από σήμερα, το 2019.

Συγκεκριμένα η κ. Κονιόρδου ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη της εταιρείας «Κως Επενδυτική Ακινήτων Α.Ε» που αφορά στην ανακαίνιση, αναβάθμιση και επέκταση της υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας (πρώην club MED) τεσσάρων αστέρων, για τη μετατροπή της σε ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων σε ακίνητα εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Κεφάλου στην Κω, επειδή οι προτεινόμενες επεμβάσεις είναι ήπιες, χωρίς εκτεταμένες εκσκαφές.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση, για την παρακολούθηση όλων των εκσκαφικών εργασιών, και λόγω της εκτεταμένης επιφάνειας του ακινήτου, την εποπτεία των εργασιών θα έχει ο επιβλέπων αρχαιολόγος, που θα οριστεί από την Εφορεία και θα επιφορτισθεί με την ευθύνη της οργάνωσης και της καθοδήγησης των συνεργείων και τον προγραμματισμό των εργασιών, σε συνεργασία με την εταιρεία. Σε περίπτωση εύρεσης αρχαιοτήτων θα γίνει άμεσα διακοπή των εργασιών και θα ακολουθήσει σωστική ανασκαφή, ενώ από τα αποτελέσματα της σωστικής ανασκαφής θα κριθεί η δυνατότητα και ο τρόπος οικοδόμησης του ακινήτου. Μετά το πέρας των εργασιών και σε συνεννόηση με τους νέους ιδιοκτήτες της ξενοδοχειακής μονάδας να τοποθετηθεί σε κατάλληλο χώρο πινακίδα του ΥΠΠΟΑ με ειδική σήμανση και ωράριο για την επίσκεψη του συγκροτήματος των παλαιοχριστιανικών βασιλικών του Αγίου Στεφάνου.

IKOS DASSIA3

Η επένδυση στην Κώ, στις πρώην εγκαταστάσεις του Club Med αντιστοιχεί σε 90 εκατ. ευρώ, ενώ επένδυση ύψους 110 εκατ. ευρώ αποτελεί το νέο Ikos Dassia στις πρώην εγκαταστάσεις των μονάδων του ομίλου Χανδρή στην Κέρκυρα, το οποίο θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του, όπως εξαρχής είχε προγραμματιστεί, στις 3 Μαϊου. Στην παρούσα φάση, τα δωμάτια είναι έτοιμα στο 100%, οι κοινόχρηστοι χώροι στο 85%, ενώ ο περιβάλλων χώρος είναι υπό διαμόρφωση και θα είναι έτοιμος έως τις 20 Απριλίου.

Το brand πολυτελών ξενοδοχείων Ikos Resorts, έκανε το ντεμπούτο του στην Ελλάδα το 2015 μετά τη συνένωση των εταιρειών Σάνη και Ikos με βασικούς μετόχους την οικογένεια Ανδρεάδη και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management, καθώς και οι Goldman Sachs Asset Management, Hermes GPE καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ