Τοπικές Ειδήσεις

Εμπάθεια

Σύμφωνα με το λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη, «εμπάθεια», είναι η έντονη αντιπάθεια (εναντίον κάποιου) που εμποδίζει την αντικειμενική κριτική, η έκφραση έντονου αρνητικού συναισθήματος. συν. μισαλλοδοξία, πώρωση, μοχθηρία.
Αυτό ως ορισμός, από το να χαρακτηρίζεις εμπαθείς όσους καταγγέλλουν θάματα και πράματα,με χαρτιά και ντοκουμέντα , έχει μια απόσταση από εδώ ίσα με τα Γιάννενα, τις Βρυξέλλες , την Τυνησία (!) και λοιπές πόλεις των καμιά 20αριά travel-tours.
Εκτός, εάν μιλάμε για την άλλη σημασία της λέξης, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο λεξικό του Oxford ή του δικού μας Ι. Σταματάκου.
Ως δάνεια λέξη από την αγγλική λέξη «empathy», η εμπάθεια, δηλώνει μία εντελώς διαφορετική σημασία, σχετίζεται με τη συμμετοχή στο πάθος, στη δυστυχία του άλλου μέχρι πλήρους ταυτίσεως. Η ουσία της λέξης εμπάθεια με αυτή την ερμηνεία, είναι θετική και ανθρώπινη.
Που σημαίνει, μήπως τελικά αγαπιούνται εκεί στην Περιφέρεια και δεν το ξέρουν;

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου