Τοπικές Ειδήσεις

Κηρύχθηκε απαράδεκτη η συζήτηση της αγωγής του γυναικολόγου κατά της πρώτης γυναίκας που τον καταμήνυσε

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην υπ΄ αριθμ. 171/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία κηρύχθηκε απαράδεκτη, καθώς δεν προηγήθηκε η διαδικασία της διαμεσολάβησης, η συζήτηση της αγωγής που άσκησε μια 55χρονη μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 2 εγγονών εις βάρος του γυναικολόγου που καταμηνύθηκε από 21 γυναίκες για σεξουαλικά εγκλήματα και την ίδια τύχη είχε η αντίθετη αγωγή που ασκήθηκε.
Πιο συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμ. 173/2022 απόφαση του ίδιου δικαστηρίου κηρύχθηκε απαράδεκτη η συζήτηση και της αγωγής που άσκησε ο γυναικολόγος κατά της 55χρονης.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο 65χρονος γυναικολόγος έχει παραπεμφθεί ήδη σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Η 55χρονη με την αγωγή της διεκδικούσε αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ για βλάβες που διατείνεται ότι υπέστη συκοφαντούμενη από ισχυρισμούς του.
Με την αγωγή του αρνείται κατηγορηματικά τα όσα καταγγέλθηκαν εις βάρος του και ζητά αποζημίωση ύψους 120.000 ευρώ για τις βλάβες που διατείνεται ότι υπέστη λόγω της μηνύσεως που του υπέβαλε και των όσων ακολούθησαν η 55χρονη.
Θυμίζουμε ότι ο ιατρός δηλώνει θύμα σκευωρίας σε μία υπόθεση που μεθοδεύτηκε από την 55χρονη την οποία παρουσιάζει ως πρώην ερωμένη του. Τονίζει μεταξύ άλλων ότι κατά τη διάρκεια προσφοράς των υπηρεσιών του ως ιατρός – μαιευτήρας σε νοσηλευτικό ίδρυμα εξέτασε συνολικά άνω των 30.000 γυναικών χωρίς ποτέ να παρατηρηθεί ότι είχε εκτραπεί σε ανάρμοστες χειρονομίες ή συμπεριφορές. Διατείνεται ότι μέχρι και σήμερα χαίρει της απόλυτης εκτίμησής τους η οποία εκδηλώθηκε με την επιθυμία τους να συμπαρασταθούν ή να εξετασθούν ως μάρτυρες στην προσπάθεια της διαπόμπευσης και του διασυρμού που έχει υποστεί από το τέλος Αυγούστου 2020 μέχρι σήμερα και μάλιστα πριν καν κληθεί να δώσει γραπτές εξηγήσεις ή να απολογηθεί για όσα του αποδίδει η εγκαλούμενη τα οποία χαρακτηρίζει αβάσιμα.
Ισχυρίζεται ότι η 55χρονη πρωτοστάτησε στον «διασυρμό και στη διαπόμπευσή» του εμφανιζόμενη ως… «δήθεν “θύμα” των ερωτικών του επιδιώξεων».
Υποστηρίζει ότι σκοπός της επίσκεψής της στο νοσοκομείο ήταν να του ασκήσει πίεση να συνεχίσουν τον παράνομο ερωτικό δεσμό τους.
Θυμίζουμε ότι η 55χρονη αρνείται ότι είχαν δεσμό και μάλιστα διατείνεται ότι είχε μεταβεί στο νοσοκομείο την επίμαχη ημέρα του Ιουνίου του 2020 μαζί με την κόρη της και τον εγγονό της.
Ο ίδιος εμμένει ωστόσο και διατείνεται ότι αποχωρώντας η εγκαλούμενη την ημέρα εκείνη τον απείλησε με τη φράση ότι θα μετανιώσει πικρά για την αποπομπή της.
Ισχυρίζεται ακόμη ότι η 55χρονη δεν ακολούθησε την τυπική διαδικασία της εξετάσεως, δηλαδή να καταχωρίσει το όνομά της στο ειδικό βιβλίο εισερχομένων για εξέταση ασθενών στο νοσηλευτικό ίδρυμα κι ότι απέκρυψε με δόλο ότι στις 23 Ιουνίου 2020 επανήλθε με την πρόφαση να εξετασθεί από εκείνον, τηρώντας τη διαδικασία προσερχομένων για εξέταση.
Υποστηρίζει ότι όταν συναντήθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία εδήλωσε κώλυμα να την εξετάσει γι’ αυτό και την εξέτασε συνάδελφός του.
Διατείνεται ακόμη ότι η ίδια κατέφυγε στο ασφαλές και σίγουρο καταφύγιο του διαδικτύου καλώντας και παροτρύνοντας γυναίκες που είχαν επισκεφθεί το γυναικολογικό στο τμήμα του νοσηλευτικού ιδρύματος να καταθέσουν μηνύσεις εναντίον του, βρίσκοντας συμπαραστάτρια μια γυναίκα, την οποία κατονομάζει και στην οποία αναφέρεται διεξοδικώς αναπτύσσοντας άλλους ισχυρισμούς.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης του ιατρού παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Κώστας Αβδελής, και ως συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας για την 55χρονη οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής και Ευαγγελία Αρνιθενού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου