Τοπικές Ειδήσεις

Εκδόθηκε απόφαση για την πρώτη αγωγή που ασκήθηκε εις βάρος του γυναικολόγου που καταμηνύθηκε από 21 γυναίκες

Με την υπ’ αριθμ. 293/2023 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης μέχρι το αμετάκλητο πέρας της ποινικής διαδικασίας, επί αγωγής που υπέβαλε μια 55χρονη μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 2 εγγονών εις βάρος του γυναικολόγου που καταμηνύθηκε από 21 γυναίκες για σεξουαλικά εγκλήματα.

Με την υπ΄ αριθμ. 171/2022 απόφαση του ίδιου δικαστηρίου, η συζήτηση της ίδιας αγωγής είχε κηρυχθεί απαράδεκτη καθώς δεν προηγήθηκε η διαδικασία της διαμεσολάβησης και η ενάγουσα επανέφερε την υπόθεση προς εκδίκαση με κλήση.
Η ενάγουσα ήταν η πρώτη που κατήγγειλε τον γυναικολόγο και εις βάρος της έχει ασκήσει και ο κατηγορούμενος αγωγή.
Ο 65χρονος γυναικολόγος έχει παραπεμφθεί ήδη σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Η 55χρονη με την αγωγή της διεκδικεί αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ για βλάβες που διατείνεται ότι υπέστη συκοφαντούμενη από ισχυρισμούς του.
Η 55χρονη μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 2 εγγονών, έχει υποστηρίξει ότι την 1η Ιουνίου 2020, περί ώρα 12.00 το μεσημέρι επισκέφθηκε μαζί με την κόρη της και τον εγγονό της, το νοσηλευτικό ίδρυμα προκειμένου να προβεί σε γυναικολογική εξέταση, λόγω κάποιων περίεργων εκκρίσεων που είχε.
Επισημαίνει δε ότι είχε υποβληθεί πριν από 5 χρόνια σε αφαίρεση μήτρας και έχει επισκεφθεί γυναικολόγους ιατρούς πολλάκις και γνωρίζει λόγω της εμπειρίας της αν κάποια εξέταση από γυναικολόγο είναι η συνήθης ιατρική πρακτική ή υποκρύπτει κάτι άλλο ή παραπέμπει κάπου αλλού.
Η γυναίκα περιγράφει στην έγκλησή της ότι η εξέταση περιέργως έγινε με το χέρι και καθόλου δεν χρησιμοποιήθηκε κολπικός υπέρηχος, πράγμα το οποίο την παραξένεψε αρχικά και του απηύθυνε σχετική ερώτηση.
Περιγράφει ότι η εξέταση τής προκάλεσε δυσφορία αλλά και πόνο και διαμαρτυρήθηκε, ότι εκείνος της ζητούσε να κάνει υπομονή κι ότι ενώ είχε το ένα χέρι του στον κόλπο της άρχισε να θωπεύει και τους μαστούς της με πίεση.
Η εξέταση, όπως ισχυρίζεται, δεν παρέπεμπε σε συνηθισμένη ιατρική ψηλάφηση, αλλά άρχισε να παραπέμπει σε ερωτική ψηλάφηση αλλά δεν αντέδρασε καθώς βρισκόταν σε σύγχυση λόγω της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης που έχει ο ασθενής κατά την ιατρική εξέταση, αλλά και γιατί ήταν ακινητοποιημένη σε μία καρέκλα κάτω από τον πλήρη έλεγχο του ιατρού.
Ο ιατρός, διαψεύδει τους ισχυρισμούς της ενώ και η δική του αγωγή εις βάρος της είχε κηρυχθεί ομοίως απαράδεκτη.
Θυμίζουμε ότι για την 5η Φεβρουαρίου 2024 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου και όχι της Κω, όπως αρχικώς είχε προσδιοριστεί και αναβληθεί, της πολύκροτης υπόθεσης.
Οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας κατέστησαν σαφές και με παράστασή τους στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου ότι οι μάρτυρες κατηγορίας και φερόμενες ως θύματα του κατηγορούμενου δεν δύνανται και από οικονομική άποψη να μεταβούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Κω προκειμένου να συμμετάσχουν στη δίκη.
Ο συνολικός αριθμός των μαρτύρων που έχουν κλητευθεί είναι 42, ενώ αν υπολογίσει κανείς και τους προτεινόμενους από τις δύο πλευρές αναμένεται να ανέλθει στους 60.
Το γεγονός αυτό καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την διεξαγωγή της δίκης στην Κω και το αίτημα της υποστήριξης της κατηγορίας είναι η δίκη να πραγματοποιηθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου.
Θυμίζουμε ότι ο 65χρονος ιατρός κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Του έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ και της απαγόρευσης ασκήσεως του επαγγέλματος του γυναικολόγου.
Ο ιατρός παραπέμπεται ειδικότερα σε δίκη ως υπαίτιος του ό,τι επιχείρησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος 9 γυναικών, χωρίς τη συναίνεσή τους.
Επιπλέον, κατηγορείται ως υπαίτιος του ό,τι εντός της Γυναικολογικής – Μαιευτικής Κλινικής ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος περισσότερων προσώπων, με κατάχρηση προς αντίσταση και συγκεκριμένα εις βάρος 12 γυναικών, αλλά και ότι προσέβαλε με γενετήσιες πράξεις και προτάσεις τη γενετήσια αξιοπρέπεια ακόμη μίας.
Ως συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Εύη Αρνιθενού, Μύριαμ Τομαρά και Στέλιος Αλεξανδρής, και ως συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Κώστας Αβδελής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου