Ειδήσεις

Κορκίδης: Ελπίζουμε ότι δεν θα καταρρεύσει η Μαρινόπουλος-Από το 2008 έχουν χαθεί 244.714 ιδιωτικές επιχειρήσεις,

«Θλιβερή αλλά και ηχηρή είδηση η αίτηση της Μαρινόπουλος Α.Ε. για ένταξή της στον πτωχευτικό κώδικα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, εκφράζοντας τις ελπίδες ότι δεν θα υπάρξει κατάρρευση της εταιρίας.

Οπως δήλωσε ο κ. Κορκίδης: «…Δυστυχώς, η χθεσινή “μαύρη” επέτειος για τον ένα χρόνο από την επιβολή των capital controls συνέπεσε με το άκουσμα μίας ακόμα θλιβερής είδησης, που αφορούσε στην κατάθεση προσωρινής αίτησης αναστολής καταδιωκτικών μέτρων της μεγαλύτερης λιανεμπορικής αλυσίδας της Ελλάδας, της Μαρινόπουλος Α.Ε., έναντι των πιστωτών της, γεγονός που πρέπει να υπενθυμίζει στους αρμόδιους την τεράστια έκταση της επιχειρηματικής καταστροφής που έχει συντελεστεί στη χώρα μας, τα χρόνια των Μνημονίων.

Ειδικότερα, από το 2008 έως σήμερα, έχουν χαθεί 244.714 ιδιωτικές επιχειρήσεις. Από 858.685 που καταμετρήθηκαν το 2008, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχαν μειωθεί στις 613.973 στα τέλη του 2015. Μαζί τους χάθηκαν και 842.670 χιλιάδες θέσεις, ενώ σε όρους προστιθέμενης αξίας, η «εξαφάνιση» αυτών των εταιρειών αφαίρεσε και 30,31 δισ. ευρώ προϊόντος. Η καταστροφή αυτή συνεχίζεται όμως και φέτος, αφού τα “λουκέτα” στα 45 καταστήματα της Ηλεκτρονικής Αθηνών στα μέσα του Απριλίου ήταν το αμέσως προηγούμενο συμβάν από τον Μαρινόπουλο.

Αυτή τη στιγμή, προέχει η διασφάλιση των 12.500 εργαζομένων στη Μαρινόπουλος, καθώς επίσης και η αποπληρωμή χιλιάδων μικρών προμηθευτών της εταιρείας. Ευελπιστούμε ότι δεν θα υπάρξει “κατάρρευση” της εν λόγω εταιρείας, καθώς κάτι τέτοιο θα στείλει σε αχαρτογράφητα νερά ολόκληρη την αγορά, που στενάζει υπό το βάρος των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων και της συνεχούς οικονομικής περιδίνησης της ελληνικής οικονομίας…».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου