Τοπικές Ειδήσεις

Η Ρόδος στο 5ο Διεθνές Συνέδριο «Posidonia Sea Tourism Forum»

Στο 5ο Διεθνές Συνέδριο «Posidonia Sea Tourism Forum» θα λάβει μέρος το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, με δικό του περίπτερο.
Στόχος είναι η αποτελεσματικότερη δυνατή προβολή του λιμένα Ρόδου διεθνώς, με απώτερο σκοπό την αύξηση τον αριθμού αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων και την παράλληλη αύξηση των εσόδων της Υπηρεσίας. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του περιπτέρου του ΔΛΤ στο Διεθνές Φόρουμ, έχουν προγραμματιστεί ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών και πράκτορες κρουαζιερόπλοιων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με άλλα λιμάνια και η παράλληλη παρακολούθηση σχετικών συνεδριακών γεγονότων και παρουσιάσεων στα οποία θα λάβουν μέρος εμπλεκόμενοι φορείς με εκπροσώπους τους.
Tο 5ο Posidonia Sea Tourism Forum θα ανοίξει τις πύλες του στις 28 και 29 Μαΐου 2019 στο Domotel Kastri Συνεδριακό Κέντρο στην Κηφισιά, για να υποδεχτεί πάνω από 1.000 ηγετικά στελέχη της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας και γιώτινγκ και να αναδείξει τις νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της Ανατολικής Μεσογείου, έναν από τους ιστορικά πιο ελκυστικούς και προσοδοφόρους προορισμούς κρουαζιέρας.
Η εκδήλωση προσφέρει πολλές ευκαιρίες δικτύωσης και σύναψης συνεργασιών για έργα ανάπτυξης υποδομών. Οι συμμετέχοντες στο Posidonia Sea Tourism Forum θα έχουν πρόσβαση στους σημαντικότερους εκπροσώπους της βιομηχανίας, στις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο και στην προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους απευθείας στα υψηλότερα στελέχη της βιομηχανίας.
Ήδη το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας CLIA και Διεθνής Ένωση Μεσογειακών Λιμανιών Κρουαζιέρας MedCruise έχουν θέσει το Posidonia Sea Tourism Forum υπό την αιγίδα τους και υπάρχει στενή συνεργασία μαζί τους για τη διασφάλιση της επιτυχίας του.
Το Posidonia Sea Tourism Forum έχει πλέον καθιερωθεί ως η πιο σημαντική επιχειρηματική πλατφόρμα για την κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η σημασία της διοργάνωσης για τον θαλάσσιο τουρισμό επισημαίνεται και από τη δυναμική συμμετοχή σημαντικών παραγόντων της βιομηχανίας yachting.
Βασικός σκοπός του Posidonia Forum είναι να αναδείξει ότι η χώρα μας αποτελεί ασφαλή προορισμό αλλά και το κυριότερο hub για τον θαλάσσιο τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή και να φέρει σε επαφή τους προορισμούς με τις εταιρείες κρουαζιέρας και yachting. Παράλληλα το Forum δημιουργεί πολλές ευκαιρίες δικτύωσης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ εθνικών και τοπικών κυβερνητικών αρχών και σημαντικών εκπροσώπων της κρουαζιέρας και του yachting.
Στο εξειδικευμένο για την Ανατολική Μεσόγειο Συνέδριο, ανώτατα στελέχη της βιομηχανίας θα εξετάσουν την στρατηγική των εταιρειών κρουαζιέρας παγκοσμίως και πώς επηρεάζει την περιοχή μας, την λειτουργία συστημάτων berth allocation που έχουν ανάγκη τα λιμάνια της Ελλάδας, την ανάπτυξη νέων προορισμών, τις στρατηγικές πωλήσεων κρουαζιέρας, ιδιωτικοποιήσεις λιμένων και περιφερειακών αεροδρομίων και πώς θα επιδράσουν στο homeporting, επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των μαρινών, και άλλα.
Σκοπός της Έκθεσης είναι η δημιουργία ευκαιριών δικτύωσης και πιθανών συνεργειών που θα ωφελήσουν σημαντικά το σύνολο του τουριστικού κλάδου και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν άμεσα ή έμμεσα.
Το διήμερο πρόγραμμα του Forum θα συμπληρώσουν οι συναντήσεις Β2Β με ανώτατα στελέχη κρουαζιέρας που στις προηγούμενες διοργανώσεις στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία και δυο εξειδικευμένα workshops κρουαζιέρας για εκπροσώπους λιμανιών και για ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Το συνέδριο
Οι βασικοί ομιλητές από τις βιομηχανίες κρουαζιερόπλοιων και γιοτ θα δημιουργήσουν το σκηνικό για ενδιαφέρουσες συζητήσεις με θέμα τις σημερινές μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τομείς του θαλάσσιου τουρισμού. Θα περιλαμβάνουν την κατάσταση της βιομηχανίας στην Ευρώπη, τις παγκόσμιες τάσεις και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζονται οι λιμένες και οι προορισμοί από τη ζήτηση για νέες επιλογές λιμένα και την επείγουσα ανάγκη βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς μαζικό υπερπληθυσμό. Η συζήτηση θα περιλαμβάνει επίσης τις νέες επιχειρησιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία.
Οι συζητήσεις σχετικά με το Yachting θα επικεντρωθούν σε μια ευρεία ποικιλία θεμάτων που επηρεάζουν την ανάπτυξη αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού τομέα τουρισμού και αναψυχής για την Ανατολική Μεσόγειο. Θα δοθεί έμφαση στις μαρίνες, στη συνεχιζόμενη διαδικασία επιτυχημένων ιδιωτικοποιήσεων, στην ειδική υποδομή και σε νομοθετικά θέματα. Ένα άλλο ιδιαίτερα σημαντικό θέμα θα εξεταστεί είναι η κατάσταση της κατασκευής, συντήρησης και επισκευής των σκαφών της περιοχής.

Συμμετοχές:
Η συμμετοχή των κρουαζιερόπλοιων στο φόρουμ συμπεριλαμβάνει ανώτερα διευθυντικά στελέχη από εταιρείες που πρωταγωνιστούν στον χώρο όπως: Azamara Club Cruises, Carnival Corp, Celebrity Cruises, Celestyal Cruises, Costa Cruises, Crystal Cruises, Holland America Line, MSC Cruises, Norwegian Cruise Line, Paul Gaugin Cruises, Pullmantur Cruises, Royal Caribbean International, Seabourn Cruise Line and Silversea Cruises. Participation from the yachting sector included Assomarinas, A1 Yachting, Burgess, BWA Yachting, Cape4Yachting, D-Marin Marinas Group, Fraser Yachts Worldwide, Greek Marinas Association, Hill – Robinson Management Consultants, ICOMIA, MDL Marinas Group, MYBA and the Turkish Chamber of Shipping.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου