ΠΣε ποινή φυλάκισης 10 ημερών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 7 κάτοικοι Ρόδου, που κρίθηκαν ένοχοι διεξαγωγής παράνομου παιγνίου με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων.
Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν την 22.45 ώρα της 26ης Δεκεμβρίου 2017, έναν 44χρονο, έναν 52χρονο, έναν 45χρονο, έναν 47χρονο, έναν 46χρονο, έναν 57χρονο και μια 46χρονη για παράβαση του Β.Δ 29/1971 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 2515/1997 και Ν. 2753/1999 σε συνδυασμό με το Ν. 2206/1994 «Περί καζίνων», όπως τροποποιήθηκε με Ν.4002/2011 «περί διεξαγωγής τυχερών παιγνίων».

Στους αστυνομικούς περιήλθαν συγκεκριμένα πληροφορίες ότι λειτουργεί παράνομα, εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χώρος διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, που βρίσκεται στην οδό Αγίας Αναστασίας. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι καθημερινά συγκεντρώνονται παίκτες κατόπιν πρόσκλησης για την διεξαγωγή του απαγορευμένου παιγνίου “ΠΟΚΑ”.
Την 26η Δεκεμβρίου 2017 και περί ώρα 22:30 οι αστυνομικοί εισήλθαν αιφνιδίως στο κατάστημα και διαπίστωσαν ότι σε οβάλ, επενδυμένο με τσόχα, τραπέζι οι 6 πρώτοι κατηγορούμενοι, έπαιζαν με παιγνιόχαρτα και μάρκες – κάρτες.
Καθένας από τους παίκτες, είχε μπροστά του παιγνιόχαρτα και μάρκες, ενώ σε διπλανό βοηθητικό τραπέζι υπήρχε ένα κουτί που περιείχε πλήθος καρτών – μάρκες και από κάτω υπήρχε το χρηματικό ποσό των 255 ευρώ, το οποίο ήταν μέρος παράνομου στοιχηματισμού, που είχε ήδη παιχτεί και αποτελούσε την ανταλλαγή χρημάτων με μάρκες – κάρτες.
Όπως διαπιστώθηκε διενεργούνταν το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο «ΠΟΚΑ». Επίσης εντός του καταστήματος και σε πατάρι βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ηλεκτρονική παιγνιομηχανή τύπου τρίλιζα με κερματοδέκτη και δύο κουμπιά χωρίς να είναι συνδεδεμένη με το ρεύμα.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 1.185€ ευρώ ως προϊόν παράνομου στοιχηματισμού, 456 πράσινες κάρτες – μάρκες, 242 μπλέ κάρτες – μάρκες, 237 γκρί κάρτες – μάρκες, 20 κόκκινες κάρτες – μάρκες και μια δεσμίδα από 36 παιγνιόχαρτα.
Στο κατάστημα βρέθηκε η και η έβδομη, ιδιοκτήτης αυτού, η οποία φέρεται να διοργάνωνε το τουρνουά.
Εξεταζόμενοι οι κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν τις κατηγορίες λέγοντας ότι η συμμετοχή στο παίγνιο, γίνονταν με την καταβολή του χρηματικού ποσού των σαράντα 40€ ευρώ έκαστος παίκτης και δύο 2€ ευρώ έκαστος παίκτης έδινε για το κατάστημα, ενώ έδιναν και το αντίστοιχο αντίτιμο και για την παραλαβή αντίστοιχης αξίας μαρκών.
Ειδικότερα οι πράσινες και γκρι μάρκες – κάρτες αντιστοιχούσαν σε δέκα λεπτά του ευρώ 0,1€, η μπλε μάρκα αντιστοιχούσε σε ένα 1€ ευρώ και η κόκκινη μάρκα αντιστοιχούσε σε πέντε 5€ ευρώ.
Εξεταζόμενη η έβδομη κατηγορουμένη αρνήθηκε τα όσα της αποδίδονται.
Ως συνήγορος υπεράσπισης τους παρέστη η δικηγόρος κ. Κατερίνα Βολονάκη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ