Η αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου Κω κ. Γ. Κυρίτση και του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής κ. Γ. Μουζάλα καλά κρατεί. Ο Δήμαρχος Κω απαντά στην ανακοίνωση του υπουργού. Στη δήλωσή του ο κ. Μουζάλας, τονίζει ότι ο κ. Κυρίτσης ψεύδεται, πως έχει ενημερωθεί για το θέμα των hotspots και τον κατηγορεί για ξενοφοβικές απόψεις.

Η απάντηση του κ. Κυρίτση

‘’Ο Αν.Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Μουζάλας επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση και να αναλάβει καμία δέσμευση στα δημόσια ερωτήματα που θέσαμε προκειμένου να μην μετατραπεί η Κως σε έναν απέραντο καταυλισμό παράνομων μεταναστών και προσφύγων.
Όπως δεν απάντησε κανείς εδώ και 3 μήνες , που θέτουμε τα ίδια ακριβώς ερωτήματα.
Πλέον κανείς δεν δικαιούται να λέει ότι δεν καταλαβαίνει τι πρόκειται να συμβεί. Όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Την παραγματικότητα δεν αρνείται να την αντιμετωπίσει ο Δήμος Κω αλλά αυτοί που δεν συνειδητοποιούν την πραγματικότητα: ότι η Κως είναι ο τέταρτος κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας και δεν μπορεί να μετατραπεί σε καταυλισμό και ανεξέλεγκτο κέντρο παράνομων μεταναστών και προσφύγων.
Γιατί αυτό θα συμβεί και εμείς θα είμαστε εδώ για να δούμε ποιος θα επιβεβαιωθεί.
Ο Δήμος Κω κατέθεσε προτάσεις, έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα με ευπρέπεια και χωρίς να απαξιώνει κανέναν, όπως ψευδώς υποστηρίζει ο κ.Μουζάλας.
Αν κάποιοι θέλουν να ακυρώσουν την τουριστική ταυτότητα της Κω και να μετατρέψουν το νησί σε ένα απέραντο καταυλισμό, να αναλάβουν την ευθύνη, γιατί ο Δήμος Κω δεν θα συμπράξει και δεν θα συναινέσει σε μια καταστροφική επιλογή.’’

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ