Ρεπορτάζ

Ο κ. Γ. Περδίκης μελετά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος

Μεθοδικά και αθόρυβα κινείται στο τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», ο πρώην αντιδήμαρχος και άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, κ. Γιάννης Περδίκης, ο οποίος διερευνά το ενδεχόμενο σχηματισμού παράταξης για τη διεκδίκηση του Δήμου Ρόδου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Περδίκης, έχει κάνει ήδη τις πρώτες επαφές με έναν κύκλο ανθρώπων της αυτοδιοίκησης βολιδοσκοπώντας τις προθέσεις τους για πιθανή συνεργασία και το επόμενο διάστημα αναμένεται να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις για το αν τελικά θα διεκδικήσει το Δήμο της Ρόδου.
Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν άνθρωποι που τον ενθαρρύνουν για να κάνει το επόμενο βήμα και δεν αποκλείεται τελικά να ηγηθεί παράταξης, απέναντι στον σημερινό δήμαρχο, με τον οποίον ως γνωστόν οι σχέσεις τους έχουν διαρραγεί από τον Μάρτιο του 2017 οπότε και ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος, τον διέγραψε από την παράταξη «Ρόδος Δύναμη Πολιτών».
Να υπενθυμίσουμε ότι στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου της 5ης Μαρτίου 2017, για την εκλογή νέου προεδρείου, οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής, στην οποία δεν παρέστη ο κ. Γ. Περδίκης, ο δήμαρχος έκανε γνωστό από μικροφώνου ότι για τη στάση του αυτή, τον θέτει εκτός παράταξης, προκαλώντας μάλιστα αμηχανία στους παρευρισκόμενους.
Το γυαλί ωστόσο στις σχέσεις τους είχε σπάσει νωρίτερα, όταν είχε αποφασίσει να παραιτηθεί από τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών στο τέλος του 2016, έχοντας προηγηθεί μια μακρά περίοδος, που οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν «παγώσει». Μέχρι που ήρθε η διαγραφή του κ. Γ. Περδίκη, για να επιβεβαιώσει όλα όσα ψιθυρίζονταν για τις σχέσεις του με τον δήμαρχο.
Ο κ. Γ. Περδίκης, με μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση και με έντονη ενασχόληση με τα κοινά, δεν έκρυψε όλο αυτό το διάστημα το ενδιαφέρον του για να ασχοληθεί εκ νέου με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, αυτή τη φορά ως υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου.
Οι επαφές του προς αυτή την κατεύθυνση στο τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει και οι πληροφορίες αναφέρουν πως αφού συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα, θα λάβει και τις οριστικές του αποφάσεις, για το αν τελικά θα βγει μπροστά ως υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου. Τα χρονικά περιθώρια πάντως είναι στενά και πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, για τις προθέσεις του.
Στην περίπτωση που επιμείνει στην αρχική του απόφαση, τότε η τράπουλα στον Δήμο Ρόδου, θα ανακατευτεί ξανά, προσδίδοντας νέο ενδιαφέρον στις εξελίξεις
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Περδίκης, στις τελευταίες εκλογές έλαβε 1.139 σταυρούς και αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη, σε κάθε περίπτωση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου