Ρεπορτάζ

Επιλήφθηκε η ΕΛΑΣ καταγγελίας για κατάληψη ιδιωτικής εκτάσεως από αθίγγανους στο Κορακόνερο

Επιλήφθηκε η Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου υπόθεσης κατάληψης ιδιωτικής εκτάσεως στην περιοχή του Κορακόνερου από αθίγγανους, που έχουν μεταφέρει παράγκες του καταυλισμού τους προκειμένου να αποφύγουν την απομάκρυνσή τους, με τις διαδικασίες που προβλέπονται για τον αιγιαλό και την παραλία καθώς και για την προστασία των ακινήτων του δημοσίου.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», γνωστός μηχανολόγος μηχανικός και μια δικηγόρος των Αθηνών έχουν ήδη αναθέσει στη δικηγορική εταιρεία «Μαυρομάτης – Κυπριώτη και Συνεργάτες» να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα κατά του Ελληνικού Δημοσίου και την λήψη μέτρων και κατά όλων των συναρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών.
Ζητούν συγκεκριμένα να τεθεί άμεσα τέλος στην αυθαίρετη, παράνομη και συνεχιζόμενη κατάληψη τμημάτων δημόσιου χώρου, αιγιαλού, παραλίας, και ιδιωτικών εκτάσεων, στην υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος και στην εν γένει εγκληματική δραστηριότητα που συνεχίζεται από ομάδα Ρομά στην περιοχή του Νέου Καρνάγιου (Καναμάτ) και Κορακόνερου.
Το ΑΤ Ρόδου με έγγραφο του προς τον Δήμο Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την ΠΥΡ, την ΔΕΗ, την ΔΕΥΑ Ρόδου, την Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και το Τμήμα Τροχαίας, κοινοποίησε εξώδικο των ανωτέρω και παρακαλεί όπως ο Δήμος Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου να αποστείλουν τις σχετικές αποφάσεις και τα πρωτόκολλα κατεδάφισης για την αναφερόμενη περιοχή και ειδικότερα για το οικόπεδο των καταγγελλόντων, όπως αυτό εμφαίνεται σε σχεδιάγραμμα, τις αποφάσεις για την μετεγκατάσταση των Ρομά σε προβλεπόμενους χώρους, καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης αυτών.
Οι δύο ιδιοκτήτες εξέθεσαν ότι η περιοχή παρανόμως και για αρκετά χρόνια έχει καταληφθεί από ομάδες ΡΟΜΑ, αποτελεί για το νησί της Ρόδου μία από τις σημαντικότερες περιοχές, καθ΄ ό,τι εκεί έχει σχεδιαστεί η νέα ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του νησιού, εκεί λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια η νέα μαρίνα Ρόδου, – όπου φιλοξενεί επισκέπτες προβολής, υψηλού εισοδήματος, εκεί βρίσκεται το αθλητικό κέντρο «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», όπου αθλείται η νεολαία μας και επιπλέον διέρχεται ο νέος οδικός άξονας, ο οποίος αποτελεί την περίφημη νέα είσοδο της πόλεως Ρόδου, μέρος του οποίου έχει ολοκληρωθεί και έχει δοθεί προς χρήση.
Τμήμα των καταληφθέντων ακινήτων, από τους ΡΟΜΑ και συγκεκριμένα ένα οικόπεδο εκτάσεως 1.540 Μ2, ανήκει σε εκείνους, κατά ποσοστό ½ εξ΄αδιαιρέτου.
Το συγκεκριμένο οικόπεδο, όπως τονίζουν, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο καθότι η προβλεπόμενη οδός του σχεδίου πόλεως έμπροσθεν αυτού, που αποτελεί μέρος της περιμετρικής οδού, έχει τεθεί σε κοινή χρήση και έχει υλοποιηθεί και είναι προσπελάσιμη από ήδη εγκεκριμένη δημοτική οδό.
Για το παραπάνω ακίνητο, καταβάλλουν ανελλιπώς, εμπρόθεσμα και νόμιμα όλους τους προβλεπόμενους από την Ελληνική Δημοκρατία φόρους, τέλη και εισφορές, μεταξύ των οποίων και τους αναλογούντες ΕΝΦΙΑ, ΤΑΠ και δημοτικά τέλη.
Ωστόσο τόσο η μητέρα τους, όσο ήταν εν ζωή, όσο και εκείνοι, έως σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατόν, να ασκήσουν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους ως ιδιοκτήτες του ακινήτου, εκμεταλλευόμενοι με οποιονδήποτε προβλεπόμενο από το νόμο τρόπο, καθόσον αυτό, όπως και μεγάλος μέρος της λοιπής πέριξ αυτού εκτάσεως, έχει καταληφθεί αυθαίρετα και παράνομα από ομάδες ΡΟΜΑ, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί εντός αυτού, απαγορεύοντας την οποιαδήποτε έστω και σκέψη για επίσκεψή του, από οποιονδήποτε.
Σημειωτέον ότι έχουν κατασκευάσει αυτοσχέδιες κατοικίες, οι οποίες άγνωστο με ποιον τρόπο και υδροδοτούνται και ηλεκτροδοτούνται, προφανώς παρανόμως και χωρίς να καταβάλλουν τα αναλογούντα τέλη γεγονός το οποίο διευκολύνει την μόνιμη εγκατάστασή τους εκεί.
Περαιτέρω, όπως εκθέτουν, δεν είναι δυνατή, η προσφυγή στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια, για την άσκηση των προβλεπομένων από το νόμο ενδίκων μέσων, καθόσον, αφενός δεν γνωρίζουν τα στοιχεία των καταληψιών, οι οποίοι είναι άγνωστο, αν είναι καταγεγραμμένοι κάπου, αφετέρου αυτοί κατά καιρούς εναλλάσσονται με άλλους επίσης άγνωστων στοιχείων, ώστε είναι αδύνατη η ταυτοποίησή τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου