Τη χρυσή τομή αναζητούν φέτος στη Λίνδο για την στάθμευση των πούλμαν, των οχημάτων εμπορικής χρήσης και των ενοικιαζόμενων οχημάτων, προκειμένου να αποφευχθεί το περσινό αλαλούμ, που οδήγησε σε κόντρα τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Γιώργο Ελευθερίου με τα τουριστικά πρακτορεία και τους ιδιοκτήτες και οδηγούς τουριστικών λεωφορείων (θέμα το οποίο έφερε στη δημοσιότητα η «δ»).
Φέτος, έπειτα από το αδιέξοδο της περασμένης σεζόν, και μετά από αυτοψία κλιμακίου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, σήμερα έρχεται προς έγκριση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θέμα για τη Χωροθέτηση Θέσεων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων και αυτοκινήτων στην περιοχή «Κράνα» της Δ.Κ Λίνδου.
Η Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου υπέβαλε εναλλακτικές προτάσεις στην Δημοτική Κοινότητα, ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο κι αφού επελέγη από το τοπικό συμβούλιο η προσφορότερη λύση, ώστε να μην δημιουργείται κομφούζιο στους χώρους στάθμευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», με ορισμένες τροποποιήσεις στο χώρο στάθμευσης στην «Κράνα» και τη διάθεση χώρου αποκλειστικά για στάθμευση ΙΧ στο χώρο έξω από την οικία του κ. Αναστασίου Κολιάη και δίπλα στο Σούπερ Μάρκετ «ΦΛΩΡΑ», αποκλειομένων των πούλμαν και γενικά όλων των μεγάλων αυτοκινήτων εμπορικής χρήσης, εκτιμάται ότι θα αποφευχθούν τα παρατράγουδα περασμένων ετών, με αποκορύφωμα την περσινή τουριστική περίοδο, που λίγο έλειψε ο κ. Γ. Ελευθερίου να κλείσει το χώρο στάθμευσης της «Κράνας» για τα πούλμαν με την σύμφωνη γνώμη και των επαγγελματιών της περιοχής.

Η απόφαση αυτή του κ. Γ. Ελευθερίου, όπως είχε γράψει η «δ», ελήφθη με το αιτιολογικό ότι η παραμονή των τουριστών στην Λίνδο, στο πλαίσιο των οργανωμένων εκδρομών είναι ολιγόωρη με αποτέλεσμα να μην έχει κανένα όφελος η ευρύτερη περιοχή από την επίσκεψη των τουριστών και η κίνηση στα καταστήματα να είναι περιορισμένη την ίδια ώρα που οι οδηγοί ενοικιαζομένων οχημάτων που είχαν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για την παραμονή τους στη Λίνδο, δεν έβρισκαν ελεύθερο χώρο στάθμευσης.
Η απόφαση αυτή, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων που ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ακόμα και με κλείσιμο κεντρικών οδικών αρτηριών!
Μάλιστα, έπειτα από το δημοσίευμα της «δ», είχαν δρομολογηθεί εξελίξεις με σειρά επαφών και συναντήσεων ανάμεσα στους τοπικούς φορείς, προκειμένου να αποφευχθεί η… σύρραξη έστω και στο παρά πέντε.
Εντέλει τα χειρότερα αποφεύχθηκαν πέρυσι και φέτος, από νωρίς υπάρχει μέριμνα για τους χώρους στάθμευσης προκειμένου να μην παρατηρηθούν εκ νέου παρόμοια φαινόμενα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ