Ειδήσεις

Τα τέσσερα μέτρα για αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στα φάρμακα – Τι αποφασίστηκε στο υπ. Υγείας

Σειρά μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε φάρμακα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που είχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κι ο υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης, με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολο Βαλτά, και εκπροσώπους του δ.σ. του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Φίλιππου.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν:

  • Απαγόρευση εξαγωγών των φαρμάκων που είναι αποδεδειγμένα σε έλλειψη, για όσο χρειαστεί.
  • Εντατικοποίηση ελέγχων, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη διασφάλιση της επάρκειας των αποθεμάτων, όπως ορίζει ο νόμος.
  • Λήψη συγκεκριμένων μέτρων, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση του ασθενούς στο φάρμακο που έχει ανάγκη.
  • Δυνατότητα παράτασης χρονικής ισχύος των συνταγών σε φάρμακα που αποδεδειγμένα είναι σε έλλειψη.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και θετικά την πρόκληση των ελλείψεων. Η ταλαιπωρία των ασθενών πρέπει να λάβει τέλος. Η πρόσβαση του ασθενούς στο φάρμακό του και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι καθήκον μας» δηλώνει, μετά τη συνάντηση και τα μέτρα που ελήφθησαν με βάση και τις προτάσεις του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου