Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο στις 25.11.2017.

Η συνάντηση εντάσσεται στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο κ. Χ. Κόκκινος προκειμένου να αναδείξει και να προωθήσει προς επίλυση θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου και την αναπτυξιακή πορεία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Επισήμανε και ανέδειξε:

  • τα προβλήματα που δημιουργεί η αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας,
  • την ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση που απαιτείται για αναπτυξιακές δράσεις και έργα και το ζήτημα της λειψυδρίας,
  • έθεσε τα ζητήματα υποστελέχωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών στα νησιά μας και
  • ενημέρωσε για θέματα Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Προστασίας με ιδιαίτερη έμφαση στις συνέπειες από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Σύμη και για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό του Ιουλίου του 2017 στην Κω.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος -που από τις πρώτες ώρες μετά την έντονη νεροποντή έδειξε άμεσο ενδιαφέρον και ζήτησε ενημέρωση από το δήμαρχο Σύμης κ. Παπακαλοδούκα- έδειξε για μια ακόμα φορά το ενδιαφέρον του για τα νησιά μας και στα πλαίσια που του επιτρέπει ο θεσμικός ρόλος που υπηρετεί, θα στηρίξει τα παραπάνω αιτήματα.

Εντός του νέου έτους και στα πλαίσια των επαφών του με τους πολίτες θα υπάρξουν περιοδείες του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας στην περιοχή μας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ