Ειδήσεις

Πώς έχει η υπόθεση με την βάπτιση παιδιού χωρίς την έγκριση του πατέρα

Διαψεύδονται από την μηνυόμενη και τον πατέρα της τα διαλαμβανόμενα σε μήνυση που υπέβαλε ο εν διαστάσει σύζυγός της, κατά ενός ιερέα από την Κω και της ίδιας, ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους για παράβαση καθήκοντος και για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος. Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο μηνυτής διατείνεται ότι ο ιερέας την 1η Ιουλίου 2017, προέβη στη βάπτιση του ανήλικου τέκνου του, χωρίς τη συγκατάθεσή του. Υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι ο ιερέας τέλεσε την βάπτιση εν κρυπτώ και εν τη απουσία του, χωρίς ο ίδιος να μπορέσει έστω να παραστεί σε αυτή.
Ειδικότερα, στις 2 Ιουλίου 2017, όπως υποστηρίζει, πληροφορήθηκε ότι την προηγούμενη ημέρα, σε ιερό ναό της Κω, η εν διαστάσει σύζυγός του τέλεσε το μυστήριο της βάπτισης. Ως ιερέας στο μυστήριο πρωτοστάτησε ο μηνυόμενος, ο οποίος συνέταξε και τη σχετική δήλωση βαπτίσεως. Διατείνεται ότι η δήλωση βαπτίσεως συνετάχθη κατά πλήρη παράβαση νόμου, αφού σε κανένα σημείο αυτής δεν έχει τεθεί η δική του υπογραφή, υποδηλώνοντας τη συγκατάθεσή του, ούτε φυσικά εκείνος είχε οποιαδήποτε γνώση ή συγκατάθεση για την τέλεση της βαπτίσεως.
Ο δικηγόρος της μηνυόμενης κ. Γεώργιος Κυπραίος, απαντώντας στις αιτιάσεις του μηνυτή, δήλωσε χθες στη «δημοκρατική» τα εξής:
«Την 13η Ιουνίου 2017 ο μηνυτής ενημερώθηκε για την βάπτιση από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και την 14η Ιουνίου 2017 μετά από συνάντηση με επιτελή της Μητρόπολης προχώρησε η διοικητική διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα την 15η Ιουνίου 2017 εκδόθηκε άδεια για την βάπτιση την οποία υπέγραψε ο πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου.
Την 19η Ιουνίου 2017 ο μηνυτής εγχείρησε στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Δεν επιθυμώ να βαπτιστεί το τέκνο μου (…) Χριστιανός Ορθόδοξος και μάλιστα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πίστη μας και συμπεριφέρεται η εν διαστάσει σύζυγός μου (…)».
Κατόπιν τούτου η εντολέας μου ενημερώθηκε ότι την 20η Ιουνίου 2017 ακυρώθηκε η άδεια βάπτισης του παιδιού για το νησί της Ρόδου.
Ακολούθως κίνησε τη διαδικασία για την βάπτιση στην Κω και μια μέρα πριν ενημέρωσε τον εν διαστάσει σύζυγο της, όπως με ενημέρωσε, ο οποίος δεν παρέστη στο μυστήριο».
Ο κ. Κυπραίος επεσήμανε επίσης ότι ο μηνυτής έχει αποχωρήσει από την συζυγική στέγη όταν το παιδί ήταν μόλις δύο μηνών κι ότι μεταξύ του ζευγαριού έχουν ανοίξει ουκ ολίγες δίκες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου