Περιστατικά κακής  συμπεριφοράς άλλοτε με τη μορφή σωματικής βίας και άλλοτε με τη μορφή λεκτικής – ψυχολογικής βίας, καταγγέλλουν γονείς παιδιών – μαθητών της Νοτίας Ρόδου, από ορισμένους οδηγούς του ΚΤΕΛ, σε παιδιά που μεταφέρονται από τα χωριά τους, στα σχολεία τους στο Γεννάδι και αντίστροφα.

Τέτοια περιστατικά, συμβαίνουν συχνά, στην περιοχή και έχουν καταγγελθεί και στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίας Ρόδου. Παλαιότερα καταγγέλθηκε χειροδικία οδηγού σε μαθητή, με αυτόφωρη διαδικασία, κατά του οδηγού και πρόσφατα (19/04/2018), γονείς μετέβηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα για υποβολή μηνύσεων,  μετά από λεκτική βία του οδηγού του λεωφορείου με αριθμό 9, στα παιδιά τους.

Οι μαθητές  που μεταφέρονται με το ΚΤΕΛ,  είναι ηλικίας από 6 μέχρι και 16 ετών και είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά των οδηγών, ιδιαίτερα όταν τα παιδιά είναι μικρά, αλλά και μεγαλύτερα, που βρίσκονται στην εφηβεία και χρειάζονται, αν μη τι άλλο, θετικά μηνύματα από τους μεγάλους, για να χτίσουν σωστές κοινωνικές σχέσεις.

Βέβαια, τα παιδιά, μπορεί να έχουν και αυτά το φταίξιμό τους, ότι και να συμβαίνει όμως, η βρισιά από τον οδηγό, δεν είναι απάντηση, ούτε και η υποτιθέμενη συμβουλή του, προς τους γονείς  «να μάθουν στα παιδιά τους τρόπους», όταν αυτοί τους παραπονέθηκαν, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα, πως δεν υπάρχει κανένας γονέας, που να μη βάζει τις σωστές βάσεις, στην  εκπαίδευση των παιδιών του.

Για όλα τα ανωτέρω είναι ενήμερο το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίας Ρόδου, οι διευθυντές των σχολείων και ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ, καλούμε όμως και όλους τους αρμόδιους φορείς, να πάρουν θέση.

Ευχαριστούμε πολύ

οι γονείς

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ