Η τελευταία συνέντευξη τύπου ενόψει του 5ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Plaza, παρουσία σύσσωμης της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα.

Η πρόεδρος της επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου, αφού καλωσόρισε στο νησί μας τους εκατοντάδες αθλητές από όλο τον κόσμο που θα πάρουν μέρος στον αγώνα, αναφέρθηκε στα φετινά ρεκόρ συμμετοχής του Μαραθωνίου και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στα υπόλοιπα μέλη του πάνελ και συγκεκριμένα στον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανο Κυριαζή, στον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Ζήκα και στην Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Αδαμαντίας Φατσέα, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν για την επιτυχία της διοργάνωσης και έδωσαν τα δικά τους στοιχεία που αφορούν στους αγώνες της Κυριακής.

Ο τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης κ. Νίκος Πολιάς ανέλυσε το τεχνικό «κομμάτι» του αγώνα και επεσήμανε το τι θα πρέπει να προσέξουν οι συμμετέχοντες.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, πριν τον σχολικό αγώνα των 1000 μέτρων θα πραγματοποιηθεί σκυταλοδρομία που θα είναι αφιερωμένη στην Εθελοντική Αιμοδοσία. Η σχετική ανακοίνωση:

«Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου θα συμμετάσχει στις 29 Απριλίου 2018 στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου.

Τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» που θα λάβουν μέρος, θα διαδώσουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, φορώντας φανελάκια με λογότυπα του Συλλόγου με την υποστήριξη της Περιφέρειας.

Ο παιδικός αγώνας του Μαραθωνίου θα είναι αφιερωμένος στην Εθελοντική Αιμοδοσία. Σε αυτόν θα διεξαχθεί σκυταλοδρομία, με την σκυτάλη να μεταφέρουν αιμοδότες πρωταθλητές, που θα δώσουν το σήμα για την εκκίνηση του παιδικού αγώνα.

Η σκυταλοδρομία περιέχει έναν υψηλό συμβολισμό. Αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια και μια σύνθεση δυνάμεων. Αυτόν ακριβώς τον αγώνα και αυτές τις αρχές υπηρετεί με την ιστορία του, τις δράσεις του και τους ανθρώπους του, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ».

Την σκυταλοδρομία στηρίζει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), που μέσω του Συλλόγου μας και σε συνεργασία με το σταθμό αιμοδοσίας Γ.Ν.Ρ., θα πραγματοποιηθεί και στην πόλη της Ρόδου, μια από τις συνολικά 11 πόλεις που έχουν επιλεγεί για αυτήν την όμορφη δράση και τιμά την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, που εορτάζεται στις 14 Ιουνίου κάθε έτους. Το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018 είναι: «Να είσαι εκεί για τον Άλλο. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη ζωή».

Στη σκυταλοδρομία που θα προηγηθεί του παιδικού αγώνα, θα πάρουν μέρος η Νίκης Ξάνθου και ο Θανάσης Μπαράκας.

Τις τεχνικές Οδηγίες και κάποιες χρήσιμες συμβουλές που αφορούν τη συμμετοχή των δρομέων στην μεγάλη αθλητική γιορτή της Ρόδου, ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή:

Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων

Οι δροµείς όλων των αγώνων θα πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον ιµατισµό τους μέσα στο σακίδιο το οποίο θα παραλάβουν από την γραμματεία με το πακέτο συμμετοχής τους και να το παραδώσουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνο μπροστά από το Δημαρχείο στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Θα πρέπει να κολλήσετε το αυτοκόλλητο που θα βρείτε μέσα στον φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής σας πάνω στο σακίδιο που θα παραλάβετε στη γραμματεία του αγώνα.

Στον σάκο δεν πρέπει να τοποθετήσετε ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, φάρμακα ή αντικείμενα αξίας.

Δε θα παραλαμβάνονται άλλα σακίδια ή τσάντες, εκτός από τους ειδικούς σάκους της διοργάνωσης.

Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων.

Στο χώρο της Εκκίνησης των 10 και 5 χλμ. δε θα παραλαμβάνονται σακίδια ή τσάντες.

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στον Μαραθώνιο και στον Ημιμαραθώνιο θα πρέπει να έχουν παραδώσει τα προσωπικά τους αντικείμενα το αργότερο 15 λεπτά πριν την εκκίνηση.

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στους Αγώνες των 5 και 10 χλμ. θα πρέπει να έχουν παραδώσει τα προσωπικά τους αντικείμενα το αργότερο μία (1) ώρα πριν την ώρα εκκίνησης του αγώνα τους (11:50 και 12:15 αντίστοιχα).

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου 10 και 5 χλμ. και επιθυμούν να παραδώσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο στην Πλατεία Ελευθερίας θα πρέπει να υπολογίσουν ότι η αφετηρία τους απέχει 500μ. από την Πλατεία Ελευθερίας.

Μετά τον τερματισμό η παραλαβή των προσωπικών σας αντικειμένων (σακιδίου) γίνεται με την επίδειξη του αριθµού συµµετοχής σας (bib number).

Η διαδρομή του Μαραθώνιου και του Ημιμαραθώνιου έχει μήκος 21,097 μ. και οι μαραθωνοδρόμοι θα πρέπει να την καλύψουν δύο φορές. Στη διαδρομή υπάρχουν τρία σημεία αναστροφής στα οποία θα υπάρχουν κριτές της διοργάνωσης.

Σε κάθε χιλιόμετρο της αγωνιστικής διαδρομής του Μαραθώνιου και του Ημιμαραθώνιου θα υπάρχει η σχετική χιλιομετρική ένδειξη.

Οι διαδρομές των αγώνων των 5 και 10 χλμ. έχουν από ένα σημείο αναστροφής.

Παρακαλούνται οι δρομείς όλων των αγώνων να κινούνται πάντα στην δεξιά πλευρά του δρόμου σύμφωνα με το ρεύμα κυκλοφορίας εκτός από κάποια σημεία όπου η σηματοδότηση ακολουθεί το αντίθετο ρεύμα.

Όλες οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο του Δημαρχείου.

Σε όλες τις απονομές οι νικητές παρακαλούνται να φορούν το επίσημο μπλουζάκι της διοργάνωσης που τους έχει παραδοθεί στο πακέτο συμμετοχής.

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στον Μαραθώνιο και στον Ημιμαραθώνιο θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο της εκκίνησης στην πλατεία Ελευθερίας μπροστά από το Δημαρχείο τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα, δηλαδή το αργότερο στις 07:00 π.μ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 07:30 π.μ.

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου 10 και 5 χλμ. θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο της εκκίνησης, στην πλατεία Ρίμινι, μπροστά από το Ήχος και Φως (επί της οδού Παπάγου) τουλάχιστον 45 λεπτά νωρίτερα, δηλαδή το αργότερο στις 11:05 π.μ. για τα 5 χλμ. και στις 11:30 π.μ. για τα 10 χλμ. Η εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ. θα γίνει στις 11:50 π.μ. και των 10 χλμ. στις 12:15 μ.μ.

*Για την διευκόλυνση των οδηγών την ημέρα του αγώνα και για να μην υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο, μπορούν να αφήσουν το αυτοκίνητο τους, στα φυλασσόμενα parking στο Αρχαίο Στάδιο ή στο στάδιο Καλλιπάτειρα στο Καρακόνερο. Λεωφορεία της διοργάνωσης θα μεταφέρουν τους θεατές κάθε μισή ώρα από 09:30 μέχρι τις 13:30, στο πάρκο της Δημοκρατίας. Τελευταία αναχώρηση από το πάρκο της Δημοκρατίας στις 15:00.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ