Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση Ζαννετίδη με τους αλιείς

Με αντιπροσωπεία των αλιέων της περιοχής μας, είχε χτες συνάντηση ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.
Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης, αντικείμενο ήταν τα σεμινάρια που θα γίνουν μέσω του «ΚΕΚ Γεννηματάς» προκειμένου να μπορούν να ενημερωθούν οι αλιείς σχετικά με την χρήση του ηλεκτρονικού ημερολογίου, το οποίο είναι υποχρεωμένοι να έχουν στα αλιευτικά τους σκάφη:
«Ήταν μια χρήσιμη συνάντηση. Οι αλιείς πρέπει να ενημερωθούν μέσω σεμιναρίων σχετικά με την χρήση του ηλεκτρονικού ημερολογίου, το οποίο είναι υποχρεωμένοι να έχουν στα αλιευτικά τους σκάφη, καθώς και όλων των ηλεκτρονικών μηχανημάτων που πρέπει να γνωρίζουν πώς να τα χρησιμοποιούν. Αναμένουμε λοιπόν άμεσα τις λίστες από όλη την Δωδεκάνησο, όσων θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μέσω του ‘ΚΕΚ Γεννηματάς’ σε συνεργασία με την περιφερειακή σύμβουλο και πρόεδρο του ΚΕΚ Γεννηματάς κα Χαρούλα Γιασιράνη. Είναι αναγκαίο να ξεπεραστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς με τις διευθύνσεις αλιείας, με τις λιμενικές αρχές από μη χρήση του ηλεκτρονικού ημερολογίου, το οποίο είναι υποχρεωμένοι να έχουν στα αλιευτικά τους σκάφη, καθώς και όλων των απαραίτητων ηλεκτρονικών μηχανημάτων –με συνέπεια να παίρνουν πρόστιμα και κλήσεις. Οι αιτήσεις θεραπείας που είχαν κάνει, έχουν εξεταστεί, έχουν υπογραφεί ξανά ενώ κάποιες είναι ακόμη σε εξέλιξη. Καθημερινώς, λαμβάνουμε νέες εγκρίσεις και υπογράφουμε τις απαραίτητες άδειες προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα το επάγγελμά τους», δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης.
Επιπλέον, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει σε κάποιο άλλο νησί, ένα σεμινάριο για τον αλιευτικό τουρισμό για την ενημέρωση των αλιέων.
Η λαϊκή αγορά με τον Δήμο Ρόδου
Σε ερώτηση σχετικά με την αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς του Αγίου Δημητρίου και την δημιουργία μίας ψαραγοράς, που θα γίνει σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:
«Το συζητάμε εδώ και πολύ καιρό με τον Δήμο Ρόδου. Πριν από μερικές μέρες, σε μια συνάντηση που είχαμε με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, μας ενημέρωσε πως έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη προκειμένου να μας την παραδώσουν. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα την χρηματοδοτήσει. Αναμένουμε την μελέτη για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες διαδικασίες και φυσικά, για να την εντάξουμε στο τεχνικό πρόγραμμα της ΠΝΑΙ. Η αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς του Αγίου Δημητρίου και η δημιουργία μίας ψαραγοράς με σύγχρονες προδιαγραφές, είναι αναγκαία για την Ρόδο και φυσικά θα την δεχτούν με ικανοποίηση τόσο οι παραγωγοί όσο και οι δημότες μας » είπε ο κ. Ζαννετίδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου