Συνεντεύξεις

Γιάννης Παπάς : «Αν η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα η χώρα θα βγεί από την αβεβαιότητα»

«Τα  Δωδεκάνησα  είναι  η  ναυαρχίδα  του  ελληνικού τουρισμού.  Είναι  μια  περιοχή  μοναδική,  με  σπάνιο συνδυασμό  συγκριτικών πλεονεκτημάτων.  Αυτός  ο τόπος  για  να  συνεχίσει  να  προοδεύει  και  να  χαρίζει ευημερία  και  σταθερότητα  στους  κατοίκους  του, χρειάζεται να τον εκπροσωπήσουν νέοι, άξιοι άνθρωποι, που  δεν  είναι  επαγγελματίες  της  πολιτικής,  που  είναι σταθεροί και συνεπείς στις αξίες και την ιδεολογία τους και  δεν  αλλάζουν  κόμματα,  όποτε  τους  συμφέρουν  οι δημοσκοπήσεις».
Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στη «δ», που δόθηκε την Παρασκευή, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Παππάς και δεσμεύεται να δώσει μάχη για να δημιουργηθούν ακόμη καλύτερες συνθήκες στα νησιά.
«Δεσμεύομαι να προσφέρω στα Δωδεκάνησα όλες  μου  τις  δυνάμεις  και  όλη  τη  γνώση  που  έχω αποκτήσει  από  την  εργασιακή  και  την  πολιτική μου διαδρομή. Για να αποκατασταθούν όλα όσα αδικούν τα νησιά μας. Γιατί τουρισμός και σταθερότητα πάνε μαζί. Γιατί  οι  επενδύσεις  και  η  ασφάλεια,  είναι  έννοιες αλληλένδετες.  Και  η  επιχειρηματικότητα  χρειάζεται σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Και όλα αυτά μπορούν να διασφαλιστούν, όσο η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ και την ευρωζώνη», εξηγεί ο κ. Γιάννης Παππάς.
Ο υποψήφιος βουλευτής υπογραμμίζει πως αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα  τότε η χώρα θα βγει από την αβεβαιότητα.
«Aν κατά την άποψή μας, η Νέα Δημοκρατία βγει πρώτο κόμμα, πάρει τις 50 έδρες μπόνους, όπως προβλέπει το εκλογικό σύστημα, πιστεύω ότι η χώρα  θα βγει από αυτή την αβεβαιότητα η οποία  είναι το  σύννεφο που  τα έχει καλύψει όλα. Θα μπορέσουν να μπουν μπροστά, αυτά τα οποία βλέπουν  και οι ξένοι, δηλαδή,  ανάπτυξη, τουλάχιστον 2,5% φέτος, 3 και κάτι του χρόνου που σημαίνει νέες θέσεις εργασίας», δηλώνει ο κ. Γιάννης Παππάς.
Η συνέντευξη του κ. Γιάννη Παππά, αναλυτικά:
• Με αφορμή τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει από εταιρείες δημοσκοπήσεων πόσα κόμματα θα μπουν τελικά στη Βουλή;
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, φαίνεται ότι θα έχουμε επτακομματική ή οκτακομματική Βουλή. Φυσικά, όλα θα εξαρτηθούν από τα ποσοστά που θα έχουν τελικά τα δύο κόμματα τα οποία θα έρθουν στις πρώτες θέσεις. Η  τελική κατάταξη  θα διαμορφωθεί ανάλογα με τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων που θα αποτελέσουν βαρόμετρο για την τελική εικόνα στη Βουλή. Με τον  εκλογικό νόμο  Παυλόπουλου, δηλαδή τον  3231/2004 και  με την τροποποίηση 3636/2008,  το «δώρο» του πρώτου κόμματος από 40 έγινε 50 έδρες, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να  εξαρτά την αυτοδυναμία του από δύο παράγοντες. Ο   ένας είναι το ποσοστό του πρώτου κόμματος. Ο δεύτερος είναι το ποσοστό των κομμάτων που θα βρεθούν κάτω από το εκλογικό όριο του 3% και συνεπώς εκτός Βουλής.
• Θα καταφέρει η ΝΔ τη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου; Έχει επιτευχθεί η πολυπόθητη συσπείρωση; Ποιό είναι το προσδοκώμενο ποσοστό ειδικά στα Δωδεκάνησα;
Είμαι αισιόδοξος και πεπεισμένος ότι η Ν.Δ. θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη στο Νομό Δωδεκανήσου όπως και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές που είχε λάβει το 33% περίπου. Θέλω να επισημάνω εδώ, την εκτίμησή μου, ότι οι συμπατριώτες μας θα ενδυναμώσουν τη Ν.Δ. στην επόμενη Βουλή που θα αναδειχθεί από την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου. Όσο για το δεύτερο ερώτημά σας, θα εκφράσω παράλληλα την πεποίθηση ότι η Ν.Δ. θα είναι ενωμένη και συσπειρωμένη στην κάλπη διότι οι ΝεοΔημοκράτες ξέρουν να συσπειρώνονται έστω και την τελευταία στιγμή.
• Ποιά θα είναι η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα αν αναδειχθεί πρώτο κόμμα η ΝΔ; Έχουν δρομολογηθεί νέα μέτρα ή θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα που οδηγεί σε μεγαλύτερη ανάπτυξη και ευημερία;
Aν κατά την άποψή μας, η Νέα Δημοκρατία βγει πρώτο κόμμα, πάρει τις 50 έδρες μπόνους, όπως προβλέπει το εκλογικό σύστημα, πιστεύω ότι η χώρα  θα βγει από αυτή την αβεβαιότητα, η οποία  είναι το  σύννεφο που  τα έχει καλύψει όλα. Θα μπορέσουν να μπουν μπροστά, αυτά τα οποία βλέπουν  και οι ξένοι, δηλαδή,  ανάπτυξη, τουλάχιστον 2,5% φέτος, 3 και κάτι του χρόνου που σημαίνει νέες θέσεις εργασίας. Ενώ αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, τότε εγώ πρέπει να πω ότι, Μάρτιο – Απρίλιο προβλέπω να χρειαζόμαστε χρήματα, τα οποία δεν θα έχουμε, γιατί αυτοί πάνε να κάνουν  διαρκείς διαπραγματεύσεις, όπως κάνουν  στα συνέδρια τους. Και αυτές οι διαρκείς διαπραγματεύσεις που λένε, γιατί οι άλλοι δεν τα δέχονται αυτά τα οποία ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ότι η αγορά εν τω μεταξύ θα παγώσει και  ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τις διεθνείς αγορές που θα μας εγκαταλείψουν. Και φοβάμαι ότι η οικονομία  θα παγώσει, θα επιστρέψουμε στην ύφεση και τότε θα είναι τα πράγματα πάρα πολύ δύσκολα.
• «Ίσως πρέπει να γίνει ακόμη μία διαγραφή χρέους της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσσε», ο Γερμανός οικονομολόγος, Ντιρκ Σούμαχερ εκ των κορυφαίων στελεχών της αμερικανικής Goldmann Sachs. Πως το σχολιάζετε;
Οι απόψεις των τεχνοκρατών είναι προσωπικές. Οι πολιτικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα είναι ξεκάθαρες και εμπεριστατωμένες. Συνεπώς δεν μπορούμε να μπούμε σε διαδικασίες ‘σχολιασμών’ αλλά τεκημριωμένων απαντήσεων στον πολίτη με επιχειρήματα.
• Με ποιά κόμματα θα είναι εφικτή η συνεργασία την επομένη των εκλογών;
Με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Άλλωστε στην Ελλάδα δεν υπήρχε παράδοση συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων μέχρι πρότινος. Ήταν μονοκομματικά τα συστήματα και, μονοκράτορας κάθε φορά ο Πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρώτος Πρωθυπουργός που έπειτα από 60 χρόνια σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας σε δύσκολες ώρες, με πολλές αναταράξεις και σκληρές στιγμές και έδωσε δείγμα γραφής για κάθε επόμενη πολιτική εξέλιξη.
• Ποιές δεσμεύσεις αναλαμβάνετε έναντι των Δωδεκανησίων για τα θέματα που τους «καίνε»; Ποιές είναι οι προτεραιότητές σας;
Τα  Δωδεκάνησα  είναι  η  ναυαρχίδα  του  ελληνικού τουρισμού.  Είναι  μια  περιοχή  μοναδική,  με  σπάνιο συνδυασμό  συγκριτικών πλεονεκτημάτων.  Αυτός  ο τόπος  για  να  συνεχίσει  να  προοδεύει  και  να  χαρίζει ευημερία  και  σταθερότητα  στους  κατοίκους  του, χρειάζεται να τον εκπροσωπήσουν νέοι, άξιοι άνθρωποι, που  δεν  είναι  επαγγελματίες  της  πολιτικής,  που  είναι σταθεροί και συνεπείς στις αξίες και την ιδεολογία τους και  δεν  αλλάζουν  κόμματα,  όποτε  τους  συμφέρουν  οι δημοσκοπήσεις. Προσωπικά, σε αυτό τον τόπο γεννήθηκα και μεγάλωσα. Εδώ είναι οι ρίζες μου και η ψυχή μου. Και γι’  αυτό δεσμεύομαι να προσφέρω στα Δωδεκάνησα όλες  μου  τις  δυνάμεις  και  όλη  τη  γνώση  που  έχω αποκτήσει  από  την  εργασιακή  και  την  πολιτική μου διαδρομή. Για να αποκατασταθούν όλα όσα αδικούν τα νησιά μας. Γιατί τουρισμός και σταθερότητα πάνε μαζί. Γιατί  οι  επενδύσεις  και  η  ασφάλεια,  είναι  έννοιες αλληλένδετες.  Και  η  επιχειρηματικότητα  χρειάζεται σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Και όλα αυτά μπορούν να διασφαλιστούν, όσο η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ και την ευρωζώνη. Γιατί τώρα χρειάζονται νέοι άνθρωποι που θα κάνουν τα οράματα των Δωδεκανησίων πράξη. Για  τα  Δωδεκάνησα  των  παραγωγών,  των  δημιουργών, των επιχειρηματιών.Για όλα όσα μας χρειάζονται, με την εντολή σας και την εμπιστοσύνη σας, θα αγωνιστώ στην επόμενη Βουλή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Νίκος    25.01.2015 19:20

    Πως; Σε ποιόν πλανήτη ζείτε κ. Παππά;

Σχολιασμός άρθρου