Με την παρουσία του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο στις 18 Οκτωβρίου 2018, το 12ο Ετήσιο Διεθνές Φόρουμ «Peace and Sport»!
Σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης, Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος:
«Πετύχαμε τον στόχο. Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο για δύο ημέρες στην Ρόδο. Η εξωστρέφεια πάνω στην οποία χτίσαμε από την πρώτη στιγμή, απέδωσε και αποδίδει», όπως ανέφερε.
Θυμίζουμε ότι την διοργάνωση στη Ρόδο του 12ου Ετήσιου Διεθνούς Φόρουμ «Peace and Sport», διεκδίκησε ο ίδιος ο περιφερειάρχης, Γ. Χατζημάρκος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης με σχετική πρόταση που είχαν καταθέσει στον ιδρυτή και πρόεδρο του Διεθνούς Οργανισμού «Peace and Sport», Joel Bouzou.
Μάλιστα, είχε γίνει και σχετική συνάντηση στο Μονακό, στο πλαίσιο διεξαγωγής του 10ου φόρουμ στο οποίο παραβρέθηκε ο κ. Χατζημάρκος όπου και συμφωνήθηκε η έναρξη της από κοινού συνεργασίας με τον οργανισμό για την τεκμηρίωση της πρότασης.
Στην συνάντηση, είχε συμφωνηθεί να γίνουν τεχνικές συναντήσεις μεταξύ των συνεργατών του κ. Bouzou και του περιφερειάρχη, κ. Χατζημάρκου, στις οποίες θα αποτυπωθούν με ακρίβεια και στο σύνολό τους τα στοιχεία που θα πρέπει να περιλαμβάνει η σχετική συμφωνία.
Ο Διεθνής Οργανισμός «Peace and Sport» είναι ένας ουδέτερος και ανεξάρτητος οργανισμός που εδρεύει στο Πριγκιπάτο του Μονακό και τελεί υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου.
Δραστηριοποιείται σε πέντε ηπείρους, επιδεικνύοντας καθημερινά την κοινωνική και ενοποιητική επίδραση του αθλητισμού στην κοινωνία, υποστηρίζοντας ενέργειες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των διεθνών φορέων λήψης αποφάσεων, σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο αθλητισμός για την αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων.
Στο ετήσιο φόρουμ «Peace and Sport», συμμετέχουν προσωπικότητες από την πολιτική, τον αθλητισμό, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών και δεσμεύονται για δράσεις που προωθούν την ειρήνη μέσω του αθλητισμού.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ο Διεθνής Οργανισμός «Peace and Sport» πραγματοποίησε ήταν και η συνδιοργάνωση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό, του 1ου WTF Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Taekwondo Beach Ρόδος 2017, τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη White Card campaign, σε ιστορικό μνημείο.
Γι’ αυτήν την διοργάνωση, η Ρόδος ήταν υποψήφια για το βραβείο «Peace and Sport 2017» και κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά τις Βρυξέλλες, ανάμεσα σε 630 συμμετοχές από 180 χώρες.
Από συγκεκριμένα προγράμματα πεδίου έως παγκόσμιες πρωτοβουλίες, οι νικητές έχουν κάνει έργα που συμβολίζουν την ικανότητα του αθλητισμού να συμβιβάσει διαιρεμένες ή αντίθετες κοινότητες. Είναι μια έμπνευση για άλλους ενδιαφερόμενους για το τι μπορεί να επιτύχει ο αθλητισμός σε παγκόσμια σκηνή.

Το πρόγραμμα στην Ρόδο
Φέτος, η τελετή των Βραβείων Ειρήνης και Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ρόδου, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018.
Με την ευκαιρία αυτή θα απονεμηθούν επτά βραβεία σε εξαιρετικές πρωτοβουλίες που προάγουν την ειρήνη μέσω του αθλητισμού.
Οι κατηγορίες των Βραβείων Ειρήνης και Αθλητισμού 2018 χωρίζονται σε «Περιφερειακά» και «Διεθνή».
Σημειώνεται ότι μόνον οι οργανώσεις και τα άτομα που διακρίνονται στην περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για τα «Περιφερειακά» Βραβεία. Οι οργανισμοί και τα άτομα που διακρίνονται για τις πρωτοβουλίες στον υπόλοιπο κόσμο, θα υποβάλουν αίτηση για τα «Διεθνή» Βραβεία.
· Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου:
«Το φόρουμ Peace and Sport και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με χαρά σας καλωσορίζουν στο Περιφερειακό Φόρουμ Ειρήνης και Αθλητισμού του 2018 που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 18 Οκτωβρίου με την παρουσία του Πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό.
Μετά την επιτυχία του 10ου φόρουμ το 2017, το Περιφερειακό Φόρουμ του 2018 θα φιλοξενήσει 350 σημαντικούς υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων από όλη την περιοχή της Μεσογείου για να ασχοληθεί με το θέμα:
‘Οι κοινωνίες που βρίσκονται σε κίνηση: αυξάνονται μέσω του αθλητισμού’.
Στο συμβολικό τόπο της Ελλάδας, την Ρόδο – το λίκνο του Ολυμπισμού και ένα κεντρικό σταυροδρόμι ανάμεσα σε τρεις ηπείρους, το γεγονός αυτό θα φέρει σε επαφή περιφερειακούς ηγέτες, μεταξύ των οποίων αρχηγοί κρατών και υπουργών, αθλητικούς φορείς, αθλητές υψηλού επιπέδου, διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ και Ακαδημία. Οι Πρωταθλητές για την Ειρήνη θα επικεντρωθούν στις περιφερειακές πρωτοβουλίες και στην μάθηση από ομοτίμους, με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τον εντοπισμό σημαντικών περιφερειακών και υποπεριφερειακών τάσεων για να προκαλέσουν νέα σκέψη για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο. Από την άποψη αυτή, το περιφερειακό φόρουμ ειρήνης και αθλητισμού της Ρόδου 2018 θα επιτρέψει την οικοδόμηση συνεργιών και εταιρικών σχέσεων και την προώθηση πολιτικού διαλόγου για τη μεγιστοποίηση της χρήσης του αθλητισμού για θετικές αλλαγές».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ