«Φουλάρει» τις μηχανές η Ν.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να καταρτιστεί ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο στο νομό, που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κόμματος για να αυξήσει τα ποσοστά του, διευρύνοντας την απήχησή του στην κοινωνία, έπειτα από το… χαμηλό βαρομετρικό των τελευταίων ετών.
Η Ν.Ε Νότιας Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής κινείται αθόρυβα αλλά παραγωγικά προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα σε ένα ρευστό πολιτικό κλίμα και με την… βόμβα των πρόωρων εκλογών να είναι έτοιμη να πυροδοτηθεί ανά πάσα στιγμή, από τους κυβερνώντες.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγραψε η «δ», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου, να γίνει καταγραφή ενδιαφερόμενων να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο Δωδεκανήσου του κόμματος, για τις επόμενες εθνικές εκλογές, στο πλαίσιο εγκυκλίου που απεστάλη στα κομματικά όργανα στο προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δ», η συνεδρίαση, στην οποία παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, καθώς το ενδιαφέρον εν δυνάμει υποψηφίων έχει αναζωπυρωθεί έπειτα από το εγχείρημα του «Κινήματος Αλλαγής».
Στόχος, είναι η κατάρτιση του ψηφοδελτίου να αντιπροσωπεύει όλες τις τάσεις που συμμετέχουν στο εγχείρημα κι αυτό είναι ένα απαιτητικό… σταυρόλεξο που καλούνται να λύσουν τα κομματικά όργανα όχι μόνο τοπικά, αλλά κυρίως σε κεντρικό επίπεδο.
Η Ν.Ε. Ν. Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής, σε αυτό το πλαίσιο προτείνει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της «δ», πέρα από τον εν ενεργεία βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Κρεμαστινό που στις προηγούμενες εκλογές κατάφερε να διατηρήσει την έδρα του κόμματος στο νομό, και τον πρώην βουλευτή και υφυπουργό Πολιτισμού Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη, τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Μανώλη Γλυνό, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββα Χατζησάββα, τον πρώην δήμαρχο Ν. Ρόδου κ. Μανώλη Σαββή, το μέλος της ΝΕ του Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνο του τομέα Τουρισμού κ. Σαράντο Μπρακρυσιώρη και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Ελευθερία Φτακλάκη.
Ως προς την υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Νικητιάδη, ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα υπηρετήσει το Κίνημα Αλλαγής από όποια θέση του ζητηθεί, οπότε δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δυνάμεων του κόμματος στα Δωδεκάνησα, καθώς εκτιμάται από τα τοπικά κομματικά όργανα ότι η συμμετοχή του μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση, να είναι υποψήφιος βουλευτής. Ο ίδιος δηλώνει πάντως πως ως ενεργό στέλεχος της κεντροαριστεράς πιστεύει στο εγχείρημα του ΚΙΝ.ΑΛ. και θα συμβάλει στην επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου, που σκοπό έχει να ενώσει τα κατακερματισμένα κομμάτια του χώρου.
Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του κ. Μανώλη Γλυνού, το όνομα του οποίου συζητείται από καιρό στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και θεωρείται από τις καλές υποψηφιότητες, όπως είχε ήδη γράψει η «δ», ο ίδιος έχει δηλώσει στη «δημοκρατική» όταν ερωτήθηκε σχετικά, πως σέβεται τις διαδικασίες και τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων.

«Η διαδρομή μου μέχρι τώρα έδειξε ότι με χαρακτηρίζει ο σεβασμός στα όργανα και τις διαδικασίες. Ποτέ δεν έκανα πολιτικούς σχεδιασμούς αλλά ελάμβανα τις αποφάσεις μου στην κατάλληλη πολιτική συγκυρία. Το ΠΑΣΟΚ σαν δημοκρατικό κόμμα διαθέτει και όργανα και διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων, την κατάλληλη στιγμή. Θα δούμε τι θα προκύψει στο μέλλον», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Γλυνός, ωστόσο από τότε έχουν μεσολαβήσει πολλές ανακατατάξεις στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και τον τελικό λόγο θα έχει ο ίδιος.
Η πρόταση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββα Χατζησάββα, θεωρείται επίσης μια πολύ καλή περίπτωση για το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στα Δωδεκάνησα, όχι μόνο για την συνέπειά του αλλά και για την αποτελεσματικότητά του, καθώς σε καιρούς δύσκολους έχει να επιδείξει, όπως αναφέρεται, ένα σημαντικό έργο στο ΕΚΡ και η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο εκτιμάται ότι θα βοηθήσει σημαντικά στους στόχους του κινήματος, αν ο ίδιος αποδεχθεί τελικά την πρόθεση.
Η περιφερειακή σύμβουλος κ. Ελευθερία Φτακλάκη, ως στέλεχος του κόμματος, παραμένει ενεργή και είναι από τα στελέχη εκείνα που «έβαλαν πλάτη» στα δύσκολα γι αυτό και περιλαμβάνεται στις προτάσεις της ΝΕ.
Τα ονόματα των κ.κ. Σαββή και Μπρακυσιώρη, περιλαμβάνονται στην πρόταση καθώς εκτιμάται ότι μπορούν να συνεισφέρουν στο εγχείρημα του ΚΙΝ.ΑΛ. έχοντας ξεκάθαρες απόψεις και εκπεφρασμένες πολιτικές θέσεις.
Στο πλαίσιο της κατάρτισης του ψηφοδελτίου όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως ο κ. Βάιος Καλοπήτας που παραμένει ενεργό και δραστήριο μέλος του χώρου τόσο κεντρικά όσο και τοπικά, αλλά και οι υποψήφιοι του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του 2015, θα ερωτηθούν για το αν επιθυμούν να περιληφθούν εκ νέου στην λίστα για τις πιθανές υποψηφιότητες του ΚΙΝ.ΑΛ.
Να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2015 υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ ήταν οι κ.κ. Κρεμαστινός, Καλοπήτας, Κανταρζής, Μπακαρής, Χαροκόπος και οι κυρίες Βουρεξάκη και Αντωνίου.
Αντίστοιχα, υποψήφιοι στο ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, υποψήφιοι βουλευτές ήταν οι κυρίες Αρχοντούλα Διακομανώλη και Α. Χατζηστέργου οι κ.κ. Α. Ηρακλείδης, Θ. Καραγιάννης, και Μ. Χανιώτης.
Τα στοιχεία των εν δυνάμει υποψηφίων βουλευτών πρέπει να αποσταλούν στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων, το αργότερο μέχρι σήμερα Τρίτη 24/07/2018 και ώρα 10 μ.μ. για να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες από την Επιτροπή Ψηφοδελτίων, η οποία θα έχει τον τελικό λόγο, και που έχει ήδη συσταθεί με απόφαση της προέδρου κ. Φώφης Γεννηματά και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Με ενδιαφέρον αναμένεται πάντως και η λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, για όσους επιθυμούν να αυτοπροταθούν, με αίτηση που θα υποβάλουν και η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται με τα απαιτούμενα στοιχεία του ενδιαφερόμενου, το βιογραφικό του και την τεκμηρίωση της κατατιθέμενης αυτοπρότασης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ