Την ικανοποίησή του για την γέφυρα Αφάντου που παραδόθηκε πλέον ολοκληρωτικά στην κυκλοφορία, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην παραπομπή του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου σε δίκη ενώπιον του Mονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, κατηγορούμενος για απάτη κατ’ εξακολούθηση.
«Την περασμένη εβδομάδα, είχαμε την χαρά να παραδώσουμε στην κυκλοφορία την νέα γέφυρα στ’ Αφάντου. Ένα έργο που ξεκινήσαμε στο τέλος του Φεβρουαρίου 2017 –αφού άλλαξε όλο το σχέδιο διαχείρισης του εργοταξίου που ήταν απολύτως απαραίτητο. Κι αυτό γιατί θελήσαμε μέσα από πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις να κάνουμε αυτό το έργο, κρατώντας ανοιχτή την κύρια οδική αρτηρία του νησιού που είναι η Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου. Τον Φεβρουάριο του 2017 είχαμε την αποκαθήλωση της παλαιάς γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη και έγινε σε 48 ώρες, ενώ την τρίτη ημέρα δόθηκε στην κυκλοφορία. Ασύνηθες φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα. Όσο και να ενοχλεί κάποιους εμείς θα προβάλλουμε αυτά τα οποία δείχνουν την διαφορά, στην στόχευση, στα κίνητρα, στην δουλειά, στον σχεδιασμό, της δικής μας περιφερειακής αρχής –αυξάνοντας την ενόχληση, προφανώς στους εραστές του παρελθόντος. Δεκαεφτά μήνες κράτησε η κατασκευή της γέφυρας, το ελάχιστο που μπορούσε αφού έπρεπε να είναι ανοιχτή η Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου κατά τις δύο τουριστικές περιόδους. Εάν κλείναμε την Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου μπορούσαμε να έχουμε πετύχει και ένα χρόνο και 11 ή 12 μήνες. Ποιος συμπολίτης μας, θα μπορούσε ποτέ να υποστηρίξει ότι ο εθνικός αυτός άξονας, έπρεπε να είναι κλειστά τουλάχιστον μία περίοδο; Πιστεύω κανένας. Όσο κι αν θέλουν κάποιοι για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας να παρουσιάζουν μια διαφορετική άποψη στην λογική μιας γκρίζας κριτικής, κανέναν απολύτως δεν πείθουν. Το 3ο στοιχείο του έργου αυτού είναι ότι δεν έχει καμία υπέρβαση στον προϋπολογισμό του. Αυτά είναι στοιχεία ‘άγνωστα’ για την ιστορία του τόπου σε ό,τι αφορά το άμεσο παρελθόν του. Και θα τα προβάλουμε διότι το αποτύπωμα του καθενός στην πολιτική, είναι απολύτως χρήσιμο» όπως ανέφερε.
Μάλιστα, η περιφερειακή αρχή έχοντας αναλάβει μια δέσμευση στον χρόνο που θα της επιτραπεί, με τα δεδομένα σε προσωπικό που διαθέτει, θα προσθέσει ένα νέο έργο στην γέφυρα Αφάντου –που έχει να κάνει με τις σκάλες εκατέρωθεν για να παίρνει πεζούς από την Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου και μελετάται από τις τεχνικές υπηρεσίες, όπως είπε ο κ. Χατζημάρκος.

Για τον
Χαράλαμπο Κόκκινο
Ο Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέρθηκε ακόμη, στην παραπομπή του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου σε δίκη ενώπιον του Mονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, κατηγορούμενος για απάτη κατ’ εξακολούθηση:
«Πρόκειται για μία πάρα πολύ δύσκολη και εξαιρετικά σπάνια απόφαση για την πολιτική ζωή του νησιού μας αλλά και για την πολιτική ζωή όλης της χώρας. Πριν από 2,5 χρόνια περίπου δύο συνεργάτες μας ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Φ. Ζαννετίδης και ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ (που δεν είναι πια μαζί μας) Λ. Σορωνιάτης, έλαβαν μία πολύ δύσκολη απόφαση. Παρέδωσαν στην Δικαιοσύνη κάποια στοιχεία που έπεσαν στην αντίληψή τους σύμφωνα με τα οποία, έτερος συνεργάτης μας επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης ο Χ. Κόκκινος, είχε συμπεριφορές περί την οικονομική διαχείριση, οι οποίες ήταν κολάσιμες. Και τι δεν ακούσαμε, και τι δεν γράφτηκε όλο αυτό το διάστημα. Η παράταξη, πήρε απόφαση σε έναν χρόνο μεταγενέστερο και τον διέγραψε. Οι δύο συνεργάτες μας που πήγαν στην Αθήνα, τα στοιχεία τα οποία παρέδωσαν τα έθεσαν υπόψη και των υπολοίπων μελών και είχαμε διαμορφώσει άποψη. Έγιναν σωστά. Δόθηκαν στην Δικαιοσύνη τα στοιχεία για να τα κρίνει ο Εισαγγελέας. Η Δικαιοσύνη ολοκλήρωσε την δουλειά της και παρέπεμψε τον Χ. Κόκκινο σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αφού εκλήθη και ως μάρτυρας ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Φ. Ζαννετίδης στην δίκη.
Όχι, δεν πανηγυρίζω την δίωξη ενός πρώην συνεργάτη μου.
Οφείλω να δηλώσω ότι αυτή ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση γιατί εάν ήταν διαφορετικά, αυτοί οι άνθρωποι που σήκωσαν το βάρος της απόφασης αυτής, θα ήταν….. σταυρωμένοι.
Και η πρώτη και η δεύτερη απόφαση (της παραπομπής στην Δικαιοσύνη της υπόθεσης και η διαγραφή του από την παράταξη) ήταν απολύτως ορθές.
Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που δείχνει πόσο διαφορετικά έχει αντιμετωπίσει αυτή η ομάδα ανθρώπων όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία στην μέχρι τώρα πολιτική ζωή αυτού του τόπου, το σύνηθες ήταν να κρύβονται κάτω από το χαλί. Στενάχωρη είναι η κατάσταση αυτή και δεν προκαλεί χαρά. Οφείλουμε, ενεργώντας πολιτικά να ενεργούμε με αξιακό σύστημα που θα βοηθάει τον τόπο να βγει από τον βούρκο που βρέθηκε».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ