Ξεκίνησε το Πασχαλινό Μπαζάρ της Δωδεκανησιακής Μέλισσας στο ΘΕΡΜΑΙ – ΙΕΚ Τουρισμού Ρόδου του Υπουργείου Τουρισμού. Σήμερα Σάββατο είναι η τελευταία ημέρα, από τις 10.00-18.00 με το σύνθημα «’Ολοι μαζί βοηθάμε να σπουδάσουν τα παιδιά μας…».
Από 11.00 έως 14.00, το μεγάλο αφιέρωμα στην Αιγαιακή διατροφή με τα προϊόντα Δωδεκανήσου μόνο για μαμάδες και γιαγιάδες «Αegan mamas know best» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019» με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων, του ΙΕΚ Τουρισμου Ρόδου-ΘΕΡΜΑΙ – Υπουργείο Τουρισμού. Ομιλητές. Ο κ. Διμέλλης Απόστολος τεχνολόγος τροφίμων, η κα Σουζάνα Ιωακειμίδου, διατροφολογος διαιτολόγος, ο executive chef κ. Γιώργος Τρουμούχης.
Για την ενίσχυση του σκοπού της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, σπουδαστές του ζαχαροπλαστικού τμήματος του ΙΕΚ Τουρισμού Ρόδου του Υπουργείου Τουρισμού με το καθηγητή κ. Κυριάκο Βαρνάβα – pastry chef δημιούργησαν και προσέφεραν γλυκές δημιουργίες. Αρωγός, με φροντίδα και άοκνες ενέργειες στο σκοπό, ο διευθυντής της σχολής κ. Παναγιώτης Κουντούρης.
Μιλώντας στη «δημοκρατική», η εκπρόσωπος της Δωδεκανησιακής Μέλισσας στη Ρόδο, κα Άννα Χαρίτου, δήλωσε: «Έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε υποτροφία για 27 φοιτητές από τη Ρόδο. Ευτυχώς καταφέραμε να αυξήσουμε τους χαμηλότερους αριθμούς υποτροφιών. Λόγω της κρίσης φτάσαμε κάτω από τις 20 κάποια περίοδο. Σκεφτείτε ότι παλαιότερα είχαμε ξεπεράσει τις 70. Χαιρόμαστε που ο κόσμος στηρίζει το έργο της Δωδεκανησιακής Μέλισσας. Η μεγάλη ετήσιά μας εκδήλωση είναι το πασχαλινό μπαζάρ. Στο φετινό μας μπαζάρ επικεντρωνόμαστε σε πασχαλινές παρασκευές, κουλούρια, εδέσματα και γλυκίσματα που είναι παραδοσιακά. Έχουμε ενταχθεί το πρόγραμμα της αγαιακής διατροφής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ήταν τιμητική η πρόταση να ενταχθούμε κι εμείς στο πρόγραμμα και επειδή η βασική μας προτεραιότητα είναι οι νέοι δεν θα μπορούσαμε να μη συμμετέχουμε. Το Σάββατο από τις 11 μέχρι τις 2 σεφ της λέσχης αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων θα μαγειρέψουν εδώ ζωντανά παραδοσιακά εδέσματα τα οποία θα μπορούν να δοκιμάσουν όσοι είναι εδώ».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ