Στον προγραμματισμό της Υπηρεσίας Πρασίνου ενόψει της νέας σεζόν δίνοντας και στοιχεία για τα κλαδέματα αλλά και τις ετοιμασίες για την Κοιλάδα των Πεταλούδων, αναφέρθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου, η αντιδήμαρχος Πρασίνου κα Λίτσα Κρεμαστινού.
«Πιστή στις εξαγγελίες μας, προχωρούμε σε μια σειρά από κλαδέματα και παρεμβάσεις στην πόλη, φυτέματα σε διάφορα παρτέρια και καλλωπισμό σε κεντρικά πάρκα. Έχουμε κάνει φυτέματα σχεδόν σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης της Ρόδου και φυσικά, θα συνεχίσουμε. Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία μας, προσπαθούν και κάνουν ό,τι μπορούν παρά την υποστελέχωση αφού θέλουμε η εικόνα της Ρόδου να αποκτήσει την παλιά αίγλη της και να είναι όμορφη για τους επισκέπτες αλλά και για τους πολίτες της», είπε η κ. Κρεμαστινού.
Αναλυτικότερα, η αντιδήμαρχος Πρασίνου ανέφερε τις οδούς στις οποίες έγιναν παρεμβάσεις όπως: στην Χρ. Τσιγάντε, στην Καναδά, στην Ολύμπου Καρπάθου, στην Αγ. Λαύρας, στην Αυστραλίας, στην Ξάνθου, στην Θεοτοκοπούλου, στην Προμηθέως, στην Κέννεντυ, στην Αποδήμων Αμερικής, στην Νικολάου Σάββα, στην Χειμάρρας, στην Παπαχριστοδούλου, στην Διαγοριδών, στην Λεμεσού, στην Τηλιακού, στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων και στην Κολώνα.
Επιπλέον, έγιναν πρεμβάσεις στα δέντρα που βρίσκονται στο πάρκο του «Θέρμαι» για το οποίο εκφράστηκαν διάφορες αντιρρήσεις: «Ξέρω ότι κάποιοι εξέφρασαν παράπονα, για το πώς έχουν κοπεί τα δέντρα, αλλά εμείς ό,τι παρέμβαση κάναμε ως Υπηρεσία, ακολουθήσαμε τις συμβουλές των γεωπόνων. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε σε κλαδέματα στην οδό Δενδρινού, στον φύκο στο Ακταίον, στην οδό Σοφούλη, στο πεζοδρόμιο της οδού Καρπάθου, στο Μόντε Σμίθ, στις 100 Χουρμαδιές, στην Παπανικολάου και στην Αταβύρου».
Συνεχίζοντας έναν σύντομο απολογισμό, η αντιδήμαρχος μίλησε για τον καθαρισμό που έγινε στα παρτέρια στο Μανδράκι, στο Δημαρχείο, στην Κυρά της Ρω, στην περιοχή Αγίου Φραγκίσκου, στην Ψαροπούλα, στο λιμάνι (νησίδες), στην Βενιζέλου, στην πλατεία Σύμης, στα πάρκα του Ταχυδρομείου, του Πολεμικού, του Ιερού Λόχου, του Βύρωνα, στα εργατικά στο Κορακόνερο, της νέας μαρίνας και στο Νεστορίδειο. Επίσης, στις οδούς Χατζηαγγέλου, Χειμάρρας και Μόντε Σμιθ ενώ την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, προγραμματίζεται καθαρισμός του «Θέρμαι» (ξεχορτάριασμα) και το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη, καθαρισμός στο Ενυδρείο.
Όπως τόνισε η κα Κρεμαστινού: «Προσπαθούμε να καθαρίζουμε και περιφερειακούς δρόμους –πέραν του κέντρου της πόλεως Ρόδου. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για να δράσουμε σε όλο το νησί. Θα κάνουμε τέτοιες παρεμβάσεις μέχρι το τέλος Απριλίου. Κατόπιν, θα κάνουμε μόνον τα μικρά κλαδέματα».

Όσον αφορά την Κοιλάδα των Πεταλούδων, η αντιδήμαρχος ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και ο καθαρισμός θα ανατεθεί σε ιδιώτη αφού η περιοχή είναι δύσβατη.
«Από την επόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσουν οι καθαρισμοί και στην Κοιλάδα των Πεταλούδων. Είναι επείγον να είναι όλα έτοιμα πριν το Πάσχα, να ανοίξει και να υποδεχτεί τους επισκέπτες της για φέτος».
Σε ερώτηση εάν φέτος θα δοθούν πάρκα σε ιδιώτες, η κα Κρεμαστινού απάντησε ότι εφόσον υπάρξουν αιτήματα, θα δοθούν με την προϋπόθεση να τα προσέχουν και να τα φροντίζουν συνεχώς και να τα εγκαταλείπουν: «Όποιος αναλάβει ένα πάρκο πρέπει να αναλάβει και να το φροντίζει συνέχεια. Είναι ιερή υποχρέωση και δεν πρέπει να το εγκαταλείπει» όπως είπε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ