Με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, είχε συνάντηση εργασίας ο δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος, με αντικείμενο την προώθηση έργων που είναι απαραίτητα για το νησί.
Όπως δήλωσε ο κ. Στόικος: «Ήταν μια προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ρόδο με σκοπό την συνάντησή μας με τον κ. Χατζημάρκο με τον οποίο είχαμε μια δίωρη εποικοδομητική συνεργασία. Αντικείμενο ήταν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τόσο την Πάτμο, όσο και τα γύρω νησιά, τους Αρκιούς και το Μαράθι. Εξετάσαμε την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη για δημοπρατήσεις κ.λπ.»
Ο κ. Στόικος είπε ακόμη ότι είχε εκτενή συζήτηση με τον κ. Χατζημάρκο για τα Υδατοδρόμια, καθώς ο Δήμος Πάτμου έχει ήδη παραχωρήσει χώρο για κατασκευή Υδατοδρομίου που θεωρείται πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη των μεταφορών και του τουρισμού στο νησί: «Ο περιφερειάρχης ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το θέμα και η Πάτμος, μαζί με τα άλλα νησιά μπορούν να αναπτύξουν τον τουρισμό».
Παράλληλα, συζητήθηκε ο οδικός φωτισμός καθώς υπάρχει έτοιμη μελέτη, η οποία εκπονήθηκε από τον Δήμο Πάτμου, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και αναζητώνται πόροι για την χρηματοδότηση του έργου.
Άλλα έργα που τέθηκαν ήταν η άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού της ύδρευσης της Σκάλας (άνω των 3εκ. ευρώ) που θα προκηρύξει η ΠΝΑΙ καθώς και για το δίκτυο αποχέτευσης της Σκάλας, ύψους 6,5εκ. ευρώ.
«Η ΠΝΑΙ θα υποβάλει αίτημα για δύο λιμενικά έργα: την αναβάθμιση του λιμενικού καταφυγίου στην Σκάλα και τον κυκλικό κόμβο –περίπου 3 εκ. ευρώ» είπε ο Στόικος.
Ο δήμαρχος Πάτμου, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Μεγάλη Εβδομάδα καθώς το Νησί της Αποκάλυψης ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξένους και Έλληνες επισκέπτες με σημείο αιχμής την Μεγάλη Πέμπτη για την παραδοσιακή Ακολουθία του Νιπτήρα. «Η Πάτμος έχει προετοιμαστεί για το Πάσχα. Τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα και σε αυτό συμβάλλει και η καλή συγκοινωνία ώστε να έχουμε αύξηση του τουριστικού ρεύματος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ