Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος ενόψει του εορτασμού τής θρησκευτικής και εθνικής επετείου τής 25ης Μαρτίου 1821, απέστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Η 25η Μαρτίου είναι μια διπλή γιορτή για τον ελληνισμό. Αφενός θρησκευτική γιατί πραγματοποιήθηκε ο Ευαγγελισμός τής Θεοτόκου και αφετέρου εθνική, αφού αυτήν τη συμβολική ημέρα για την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό, το 1821, οι πρόγονοί μας αποφάσισαν να ξεκινήσουν νικηφόρα επανάσταση κατά τού τουρκικού ζυγού, που οδήγησε στη δημιουργία τού ελληνικού  κράτους.

Είμαστε υποχρεωμένοι, στις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο τόπος μας, να σταθούμε κοντά στις αρχές και τις αξίες τής Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και να αξιοποιήσουμε τα διαχρονικά διδάγματα και μηνύματα που εκπέμπει ο αγώνας των προγόνων μας κατά των Οθωμανών κατακτητών.

Καλούμαστε σήμερα να είμαστε σε επαγρύπνηση και ενωμένοι. Να αντιδράσουμε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται την εθνική μας ανεξαρτησία και την ελευθερία μας. Ο αγώνας για την ελευθερία και για ζωή με αξιοπρέπεια και αξίες είναι διαρκής. Οι Έλληνες αξίζουν καλύτερες ημέρες και δε δέχονται κανένα ζυγό, διότι όπως λέει ο ποιητής: «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει, ούτε αλυσίδα στου Ρωμιού και στ’ αγεριού το πόδι.»

 

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος θα παραστεί στην πόλη τής Ρόδου και στα Δημοτικά Διαμερίσματα τού νησιού για τις εκδηλώσεις τής «25ης Μαρτίου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ