Με απόφαση που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου απορρίφθηκε ως ουσιαστικά αβάσιμη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που άσκησε ξενοδοχειακή εταιρεία κατά της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ ζητώντας να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση μονάδος της στη Ρόδο αρνούμενη ότι προέβη σε ρευματοκλοπή.
Την 18η Οκτωβρίου 2014, συνεργείο της Διεύθυνσης Περιφερείας Νησιών της ΔΕΔΔΗΕ διενήργησε έλεγχο, στο ξενοδοχείο.
Αρχικά διαπιστώθηκε ότι η σφραγίδα μετρητή παροχής, ο οποίος ήταν εγκατεστημένος στο ξενοδοχείο και ήταν προορισμένος για την καταμέτρηση της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία καταναλωνόταν σ΄ αυτό, είχε παραβιασθεί.
Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι στο κιβώτιο δοκιμών στα λαμάκια των εντάσεων της Β και Γ φάσης είχε τοποθετηθεί κόλλα με συνέπεια να μην καταγράφεται η καταναλωθείσα ενέργεια της Β και Γ φάσης.
Με την παρέμβαση αυτή, επιτυγχάνετο κατά τρόπο παράνομο να καταγράφεται κατανάλωση ισχύος και αντίστοιχη αξία ηλεκτρικού ρεύματος μειωμένη της πραγματικής.
Στη συνέχεια, την αυτή ημερομηνία έγινε αντικατάσταση του κιβωτίου δοκιμών και τοποθετήθηκε νέα σφραγίδα στο κιβώτιο.
Προσδιορίστηκε, ότι η παρέμβαση στον μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος είχε γίνει από τις 22 Απριλίου 2008, οπότε διαπιστώθηκε τεράστια πτώση στην καταγραφή της πραγματικής καταναλώσεως, η οποία διήρκεσε έως και την 18-10-2014.
Το ύψος της ρευματοκλοπής υπολογίστηκε στα 180.630 ευρώ.
Την ΔΕΗ και την ΔΕΔΔΗΕ εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαυρομάτης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ