Ένας από τους πιο διάσημους Έλληνες djs και μουσικούς παραγωγούς, ο G Pal (Γιώργος Παλλήκαρης) φιλοξενείται σήμερα στα decks του mikro bar στην Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.


Ο Γιώργος Παλλήκαρης (ή αλλιώς G Pal), πέρασε τα πρώτα του χρόνια στη γενέτειρά του, Θεσσαλονίκη. Aρχισε να ασχολείται με την πρώιμη dance μουσική, ήδη από τα εφηβικά του χρόνια, αγοράζοντας δίσκους house και techno και παίζοντας τους για τους φίλους του. Μετά το λύκειο, ο G Pal ακολούθησε μια κατεύθυνση που τον απομάκρυνε από τη μουσική για περίπου 4 χρόνια, καθώς επέλεξε να ασχοληθεί με τη φυσική.

Ήταν όσο σπούδαζε στο πανεπιστήμιο που ο G Pal επέστρεψε στο πραγματικό του πάθος, τη μουσική παραγωγή. Χάρη σε αυτό το 4-ετές κενό έλαβε αυτή την απόφαση, γιατί αλλιώς ίσως ποτέ να μην είχε ποτέ υπάρξει τόσο αποφασισμένος να κερδίσει τα προς το ζην από την παραγωγή μουσικής. Αφού για μερικά χρόνια ο G Pal επέκτεινε τις ικανότητές του στην σύνθεση και παραγωγή κομματιών, αποφάσισε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να αποκτήσει πτυχίο στη μουσική τεχνολογία.

Αυτή η επιμορφωτική εμπειρία, σε συνδυασμό με το προσωπικό του ενδιαφέρον για στουντιακή hardware και software επένδυση, βάζει τον Γιώργο πολύ πιο μπροστά από τον κοινό μουσικό παραγωγό dance. Γύρω στα τέλη του 1997 και ενώ ακόμη σπούδαζε στο NYU, ο Γιώργος άρχισε να πουλά κομμάτια του. Ένα χρόνο αργότερα περίπου, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός αξιοσέβαστων labels άρχισαν να του χτυπούν την πόρτα.
Ο G.Pal (ή αλλιώς Γιώργος Παλλήκαρης), άρχισε να ασχολείται με την dance μουσική, ήδη από τα εφηβικά του χρόνια, αγοράζοντας δίσκους house και techno και παίζοντάς τους για τους φίλους του. ‘Οσο σπούδαζε στο πανεπιστήμιο πήρε την απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική παραγωγή και δεν άργησε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να αποκτήσει πτυχίο στη μουσική τεχνολογία. Γύρω στα τέλη του 1997 και ενώ ακόμη σπούδαζε στο NYU, ο Γιώργος άρχισε να τραβά την προσοχή αξιοσέβαστων labels. Λίγο μετά την πρώτη του εμπορική δισκογραφική κυκλοφορία το 1999, στο Βρετανικό label Low Pressings, άρχισε να ετοιμάζει υλικό για album. Όταν γνώρισε τον Rick Salzer της Plastic City, άνοιξε ο δρόμος για σημαντική αναγνώριση στην αφρόκρεμα της διεθνούς dance σκηνής, αφού προστέθηκε στη κολεκτίβα καλλιτεχνών του UCMG της Νέας Υόρκης. Από τότε έχει κυκλοφορήσει πολλά singles για την Plastic City καθώς και το αναγνωρισμένο από κοινό και κριτικούς άλμπουμ του “Life by G.Pal”.
Το 2001 ο G.Pal επστρέφει στην Ελλάδα και ιδρύει το δικό του label, την Swift Records σε συνεργασία με την UCMGNY, ως outlet για τις tribal και progressive παραγωγές του. Από την πρώτη κυκλοφορία της, η Swift γίνεται θέμα συζητήσεων στην διεθνή dance κοινότητα. To 2004 η Swift αποκτά παγκόσμια διανομή μέςω της IntergrooveUK, ενώ στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την KLIK Records.
Τα επόμενα χρόνια, ενώ ο G.Pal εργάζεται full-time στο στούντιό του με remix, παραγωγές και συνεργασίες μεlabels όπως Yoshitoshi, Shinichi, Low Pressings, Addictive, Global Underground και καλλιτέχνες όπως Deep Dish,Steve Lawler, David Duriez, Terry Lee Brown Jr., Oscar G, Tim Fielding, Hardy Heller, Pascal Feos και Steve Bugμεταξύ άλλων, ο G.Pal αποκτά πια διεθνή εμβέλεια σε βαθμό που ίσως να μην έχει αποκτήσει άλλος Έλληνας παραγωγός και DJ στην διεθνή dance σκηνή.
To 2011 βρίσκει τον G.Pal να ολοκληρώνει στο στούντιο το soundtrack της νέας ταινίας του βραβευμένου σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη με τίτλο «Παράδεισος», αλλά και να αναλαμβάνει τον ρόλο του βασικού κριτή στον διαγωνισμό για house DJS “Movida Corona”, ο οποίος διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία σε διάφορες χώρες του κόσμου και έρχεται φέτος για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Περισσότερα https://www.facebook.com/events/171130516809627/

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ