Η επικοινωνιακή διαχείριση της επίσημης εξόδου από τα προγράμματα στήριξης. Έμφαση στο θέμα των συντάξεων. Συντηρεί το θέμα της επιχείρησης του αδελφού του πρωθυπουργού.

Η επικοινωνιακή αντιμετώπιση της επίσημης εξόδου από τα μνημόνια και των επακόλουθων πανηγυρισμών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μπει στο στόχαστρο της ΝΔ. Βούληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αναδείξουν ότι οι κυβερνητικοί διθύραμβοι που έχουν ήδη ξεκινήσει σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,δεδομένου -όπως λένε- ότι η χώρα έχει εγκλωβιστεί για τα επόμενα χρόνια από τα ψηφισμένα μέτρα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και ότι «καθαρή έξοδος δεν υπάρχει και το γνωρίζουν καλά στο Μέγαρο Μαξίμου».

Τις εκδηλώσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την έξοδο από τα μνημόνια, θέλησε να σχολιάσει χθες ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, δίνοντας το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής του κόμματός του: «Όσες αντιαισθητικές φιέστες απίθανης αφέλειας και αν διοργανώσει ο κ. Τσίπρας, η πραγματικότητα είναι σκληρή και αδυσώπητη. Η συμφωνία του κ. Τσίπρα απέχει πολύ, όχι μόνο από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της από το 2012», τόνισε.

Η Πειραιώς επιμένει να χρησιμοποιεί στην ρητορική της τον όρο «τέταρτο άτυπο μνημόνιο» το οποίο έχουν υπογράψει οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος και προχωρά ένα βήμα παραπέρα, σημειώνοντας πως «αν αυτό δεν υπήρχε, άλλωστε, η κυβέρνηση θα είχε αποδεχθεί την τροπολογία της Ν.Δ. να μην περικοπούν ξανά οι συντάξεις». Είναι ένα θέμα στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο γαλάζιο στρατόπεδο, καταγγέλλοντας την σημερινή κυβέρνηση πως «επέβαλε περικοπές στις συντάξεις έως 30% και νομοθέτησε επιπλέον μειώσεις», αν και οι σχετικές κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί μη περικοπής των αποδοχών των συνταξιούχων ήδη έχουν αρχίσει να συμπεριλαμβάνονται στην επιχειρηματολογία των στελεχών της παράταξης.

Διαρθρωτική αλλαγή

«Η ΝΔ καλωσορίζει το ενδεχόμενο της μη περικοπής συντάξεων», δήλωσε χαρακτηριστικά (στο ΑΠΕ) ο τομεάρχης Εργασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Βρούτσης σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η τυχόν απόφαση της κυβέρνησης για τη μη περικοπή αποτελεί ξεχωριστή διαρθρωτική αλλαγή. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, η εθνική συμφωνία για το ασφαλιστικό σύστημα προβλέπει ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη δεν θα πρέπει να υπερβεί το 16% του ΑΠΕ μέχρι το 2060. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, «είναι προκλητικό το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να συνεχίζει να παίζει με το εισόδημα των συνταξιούχων. Ας ξεκαθαρίσει επιτέλους τι μέλλει γενέσθαι και ας σταματήσει τους τακτικισμούς».

Η εξέλιξη του θέματος των συντάξεων, σύμφωνα με τη ΝΔ, είναι ένα από αυτά που θα καθορίσουν τελικά και την τελική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για την ημερομηνία των εκλογών. «Το κυρίαρχο σενάριο είναι να γίνουν οι εκλογές Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του ΄18», εκτιμά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης (στα Νέα), κρίνοντας «αυστηρά με την λογική» επί του θέματος για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, όπως σημειώνει. Οι ψηφοφόροι, θεωρεί ο ίδιος, «έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για τον ΣΥΡΙΖΑ και όσο παραμένει, τόσο φθείρεται περισσότερο».

Την ίδια ώρα, η ΝΔ επιμένει να συντηρεί ψηλά τους τόνους στο θέμα της επιχείρησης του αδελφού του Αλέξη Τσίπρα. Με αφορμή συνέντευξη του ξαδέλφου του πρωθυπουργού, Γιώργου Τσίπρα, (στην ΕΦ.ΣΥΝ.), η Πειραιώς υπογραμμίζει πως «όσα είπε δεν μας έκαναν σοφότερους», ενώ παραθέτει και τρία «αυτονόητα» -όπως λέει- ερωτήματα. «Ας απαντήσει πρώτα πειστικά σε αυτά και στη συνέχεια έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα. Πως δηλαδή κατέληξε -όλως περιέργως- όλη η υπόθεση στο αρχείο και πώς συνδέεται ενδεχομένως η παραγραφή ενός σκανδάλου με τις παράδοξες μετακινήσεις συγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών…», αναφέρει το γραφείο τύπου της ΝΔ.

 

Φίλιππος Πανταζής

Πηγή euro2day.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ