ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Ασπίδες» – Φεύγει η φρεγάτα Ύδρα για την Ερυθρά Θάλασσα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΥΔΡΑ

«Πρά­σι­νο φως» άναψε το Κυ­βερ­νη­τι­κό Συμ­βού­λιο Εθνι­κής Ασφά­λειας (ΚΥΣΕΑ) στη συμ­με­το­χή της Ελ­λά­δας στην επι­χεί­ρη­ση «Ασπί­δες» στην Ερυ­θρά Θά­λασ­σα.

Κατά τη ση­με­ρι­νή (26/02) συ­νε­δρί­α­ση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρω­θυ­πουρ­γό, Κυ­ριά­κο Μη­τσο­τά­κη, εγκρί­θη­κε, κα­τό­πιν πρό­τα­σης του υπουρ­γού Εθνι­κής Άμυ­νας Νίκου Δέν­δια, η συμ­με­το­χή της Ελ­λά­δας στην επι­χεί­ρη­ση.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι στην επι­χεί­ρη­ση για προ­στα­σία των εμπο­ρι­κών πλοί­ων από τις επι­θέ­σεις των ανταρ­τών Χούθι της Υε­μέ­νης πρό­κει­ται να συμ­με­τά­σχει η φρε­γά­τα «Ύδρα», η οποία, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες της «Ναυ­τε­μπο­ρι­κής», ανα­μέ­νε­ται εντός ωρών -και όχι ημε­ρών- να ανα­χω­ρή­σει για την Ερυ­θρά Θά­λασ­σα.

Τη φρε­γά­τα επι­σκέ­φθη­κε μετά το ΚΥΣΕΑ ο κ. Δέν­διας, ο οποί­ος, απευ­θυ­νό­με­νος προς το πλή­ρω­μα, ανέ­φε­ρε ότι «γνω­ρί­ζει η πα­τρί­δα πως σας στέλ­νει σε έναν δύ­σκο­λο τόπο γε­μά­το κιν­δύ­νους».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.