Ειδήσεις

Συγκρότηση δικτύου κατά της βίας στο σχολείο

Tο Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κάρπαθο στις 10 π.μ., θα πραγματοποιηθεί συνάντηση- συζήτηση για τη συγκρότηση στην Κάρπαθο «Δικτύου κατά της βίας στο σχολείο».
Η πρόσκληση για συνάντηση και συζήτηση με φορείς του νησιού (Δημοτική Αρχή, Πρόεδροι Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Σχολικών Επιτροπών, Σχολή Γονέων Ιεράς Μητρόπολης, Κοινωνική Λειτουργός), Διευθυντές σχολικών μονάδων Α’θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, στελέχη της Εκπαίδευσης κ.λπ, εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Σχολικού Συμβούλου για την πρόληψη και αντιμετώπιση εκδηλώσεων βίας μεταξύ των μαθητών στο χώρο του σχολείου, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία, ανταποκρινόμενος και σε αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας της Καρπάθου. Η δημιουργία τοπικών δικτύων κατά της βίας στο σχολείο υποστηρίζεται από το Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο οποίος είναι και o πρόεδρος του «πανελληνίου δικτύου κατά της βίας στο σχολείο» για την επόμενη διετία.
Αντίστοιχο δίκτυο συγκροτείται αυτό τον καιρό και στη Ρόδο με τη συμμετοχή τοπικών φορέων της πόλης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ «ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ στοχεύει:
1. Στην αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση της εκδήλωσης βίας μεταξύ μαθητών στο σχολείο ή σε άλλους χώρους, που συνδέονται με τη σχολική ζωή και καθημερινότητα,
2. Στη δημιουργία ενός πλαισίου επιστημονικού και κοινωνικού διαλόγου, σχετικά με την κατανόηση του φαινομένου και τις τεχνικές παρέμβασης,
3. Στην προώθηση της επιστημονικής έρευνας στον τομέα αναγνώρισης, πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου,
4. Στην επιμόρφωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών γενικής και ειδικής αγωγής «πρώτης γραμμής», που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους
5. Στην ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και ολόκληρης της κοινωνίας, σχετικά με το φαινόμενο,
6. Στην ενθάρρυνση της συγκρότησης και λειτουργίας συναφών δικτύων στις τοπικές κοινωνίες.
Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου για την επόμενη διετία είναι ο κ. Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Το «δίκτυο κατά της βίας στο σχολείο», δεν αντιστρατεύεται τους σκοπούς του «Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού» του ΥΠΑΙΘ, είναι συνεργαζόμενο δίκτυο.
Περισσότερα στους ιστότοπους: antibullyingnetwork.gr/‎ και www.0-18.gr
Πέτρος Σπανός, Σχολικός Σύμβουλος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου