Ειδήσεις

Ακινητοποιημένα 23 λεωφορεία της ΡΟΔΑ!

Θέματα σχετιζόμενα με τη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΡΟΔΑ. Πλήρως ενήμερος για τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών κ. Δημήτρης Καρατζιάς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως δήλωσε, ομιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Μανώλης Κοντουδάκης είναι η έλλειψη διοικητικού προσωπικού.
Υπάρχει όμως και ανάγκη ανανέωσης του στόλου με την προμήθεια νέων λεωφορείων. Επισημαίνεται πως εξαιτίας της έλλειψης ανταλλακτικών έχουν ακινητοποιηθεί τα περισσότερα οχήματα. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 38 οχήματα που διαθέτει η ΔΕΣ ΡΟΔΑ κυκλοφορούν μόνο τα 15.
«Η κατάσταση εκτιμούμε πως είναι δύσκολη. Ο δήμαρχος ήταν ενήμερος για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την επιχείρηση. Συζητήσαμε για το ενδεχόμενο να εγγυηθεί ο Δήμος ώστε να αποκτήσει η επιχείρηση κάποια οχήματα. Κάτι ανάλογο είχε γίνει το έτος 2006. Τότε είχαν αγοραστεί δέκα μεταχειρισμένα λεωφορεία», δήλωσε ο κ. Κοντουδάκης και πρόσθεσε πως υπάρχουν και σκέψεις για την ενοικίαση δύο μεγάλων λεωφορείων (φυσούνες) για την κάλυψη των αναγκών της θερινής περιόδου.

«Πρόβλημα με τα ανταλλακτικά υπάρχει παντού. Το ίδιο συμβαίνει και στη ΡΟΔΑ που έχει πολλές δυνατότητες να βελτιωθεί αρκεί να βοηθηθεί», δήλωσε ο κ. Κοντουδάκης.
«Ενδιαφερόμαστε για την επιχείρηση και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα ζητήματα που ανακύπτουν. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά», δήλωσε ο κ. Κοντουδάκης που αναφέρθηκε και στην προμήθεια των ανταλλακτικών.

«Οι εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε μας παρέχουν κάποια ανταλλακτικά. Δίνουμε λίγα λίγα τα χρήματα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα με τους προμηθευτές μας», τόνισε ο κ. Κοντουδάκης.
Σε ερώτηση σχετικά με το εποχικό προσωπικό ο κ. Κοντουδάκης δήλωσε πως το θέμα αυτό έχει λυθεί.
«Όταν πήγαμε στην Αθήνα αντιμετωπίσαμε το θέμα αυτό. Θα προσληφθούν κάποια άτομα με οκτάμηνες συμβάσεις. Δεν είναι όλα όσα χρειαζόμαστε αλλά είναι κάτι και αυτό. Ευχόμαστε να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος του ΟΑΕΔ» , δήλωσε ο κ. Κοντουδάκης.
Σε ερώτηση αν υπάρχουν λεωφορεία που έχουν παροπλιστεί, ο κ. Κοντουδάκης δήλωσε:
«Υπάρχουν παροπλισμένα λεωφορεία. Είναι αυτά που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές πριν από ενάμιση χρόνο.Από τα 38 οχήματα που έχει ο στόλος λειτουργούν τα 15. Και αυτά με ζημιές. Μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός της επιχείρησης θα έχουμε ρευστότητα για να ξεκινήσουμε τις επισκευές».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου