ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας και της Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Φιλοξενίας, εν μέσω γεωπολιτικής κρίσης – 92η Γενική Συνέλευση της HOTREC στο Κορκ της Ιρλανδίας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
HOTREC Γεν. Συνέλευση ομαδική
✦ Σύνοψη ⌄
  • Η 92η Γενική Συνέ­λευση της HOTREC πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε στο Κορκ της Ιρλαν­δίας, με τη συμ­με­τοχή ηγετών από 30 ευρω­παϊ­κές χώρες.
  • Ο ευρω­παϊ­κός κλάδος Φιλο­ξε­νίας, που περι­λαμ­βά­νει πάνω από 2 εκα­τομ­μύ­ρια επι­χει­ρή­σεις, αντι­με­τω­πί­ζει κρί­σι­μες προ­κλή­σεις λόγω γεω­πο­λι­τι­κών εξε­λί­ξεων και αυξα­νό­με­νου λει­τουρ­γι­κού κόστους.
  • Οι συζη­τή­σεις εστί­α­σαν στην ανάγκη για βιω­σι­μό­τητα, ψηφιο­ποί­ηση και επίλυση της έλλει­ψης εξει­δι­κευ­μέ­νου προ­σω­πι­κού.
  • Ο Πρό­ε­δρος της HOTREC τόνισε την ανάγκη για σαφές πολι­τικό πλαίσιο που θα στη­ρί­ζει τις μικρο­με­σαίες επι­χει­ρή­σεις του κλάδου.
  • Η επόμενη Γενική Συνέ­λευση της HOTREC έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί για τον Οκτώ­βριο του 2026 στο Βίλ­νιους της Λιθουα­νίας.

Ηγέτες του κλάδου της Φιλο­ξε­νίας, εκπρο­σω­πώ­ντας περισ­σό­τε­ρες από 30 ευρω­παϊ­κές χώρες, συγκε­ντρώ­θη­καν χθες στο Κορκ της Ιρλαν­δίας για την 92η Γενική Συνέ­λευση της HOTREC, η οποία συν­διορ­γα­νώ­θηκε από την Ιρλαν­δική Ομο­σπον­δία Ξενο­δό­χων (IHF) και την Ένωση Εστια­το­ρίων Ιρλαν­δίας (RAI).

Η Συνέ­λευση πραγ­μα­το­ποιεί­ται σε μια κρίσιμη περίοδο για τον ευρω­παϊκό κλάδο Φιλο­ξε­νίας, ο οποίος αντι­προ­σω­πεύει πάνω από 2 εκα­τομ­μύ­ρια επι­χει­ρή­σεις και περισ­σό­τε­ρες από 10 εκα­τομ­μύ­ρια θέσεις εργα­σίας.

Οι συζη­τή­σεις επι­κε­ντρώ­θη­καν τόσο στις επι­πτώ­σεις που έχει για τον κλάδο η σε εξέλιξη γεω­πο­λι­τική κρίση, όσο και στις στα­θε­ρές προ­κλή­σεις της αύξησης του λει­τουρ­γι­κού κόστους, της βιω­σι­μό­τη­τας, της ψηφιο­ποί­η­σης, και της δυσκο­λίας εξεύ­ρε­σης εξει­δι­κευ­μέ­νου προ­σω­πι­κού.

Ο Πρό­ε­δρος της HOTREC και Πρό­ε­δρος του Ξενο­δο­χεια­κού Επι­με­λη­τη­ρίου Ελλάδος δήλωσε σχετικά:

«Η ανθε­κτι­κό­τητα απο­τε­λεί μέρος του DNA του κλάδου της Φιλο­ξε­νίας. Όμως η ανθε­κτι­κό­τητα από μόνη της δεν αρκεί. Σε μια περίοδο αυξη­μέ­νης γεω­πο­λι­τι­κής αβε­βαιό­τη­τας στη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής, οι επι­χει­ρή­σεις μας αντι­με­τω­πί­ζουν πλη­θω­ρι­στι­κές πιέσεις και περιο­ρι­σμούς στις αερο­πο­ρι­κές δια­δρο­μές, δημιουρ­γώ­ντας ένα ιδιαί­τερα ασταθές λει­τουρ­γικό περι­βάλ­λον για έναν κλάδο που απο­τε­λεί­ται κυρίως από μικρο­με­σαίες επι­χει­ρή­σεις. Αυτό που απαι­τεί­ται τώρα, περισ­σό­τερο από ποτέ, είναι ένα σαφές πλαίσιο πολι­τι­κής που να στη­ρί­ζει ουσια­στικά τις επι­χει­ρή­σεις της Φιλο­ξε­νίας και του Του­ρι­σμού και να παρέχει σαφή κατεύ­θυνση για το μέλλον».

Η επόμενη, 93η Γενική Συνέ­λευση της HOTREC θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στο Βίλ­νιους της Λιθουα­νίας, από τις 12 έως τις 14 Οκτω­βρίου 2026.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.