Πολλά ξενοδοχεία ξεκίνησαν να προετοιμάζονται για τη σεζόν η οποία ανοίγει επίσημα την προσεχή Κυριακή. Αρκετοί ξενοδοχοϋπάλληλοι επέστρεψαν στις θέσεις τους πιάνοντας δουλειά νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Μέχρι και το τέλος Απριλίου εκτιμάται ότι όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα έχουν επιστρέψει στα ξενοδοχεία. Άλλωστε φέτος οι ανάγκες σε προσωπικό είναι αυξημένες και το δυναμικό που υπάρχει στο νησί δεν επαρκεί.
«Κάποιοι συνάδελφοι έπιασαν ήδη δουλειά στα ξενοδοχεία. Αρκετά είναι αυτά που ανοίγουν νωρίς και ξεκίνησαν να προετοιμάζονται. Μέρι το τέλος Απρίλη θα έχουν πιάσει όλοι δουλειά. Και πάλι όμως δεν θα έχουν καλυφθεί οι ανάγκες. Λόγω της αυξημένης κίνησης φέτος, οι ανάγκες σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλες και το υπάρχον δυναμικό δεν επαρκεί. Οι ξενοδόχοι αναζητούν προσωπικό στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μάγειρες-σεφ και καμαριέρες είναι οι περιζήτητες ειδικότητες. Υπάρχει έλλειψη», δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου, κ. Θανάσης Σταμούλης.
Σημειώνεται ότι από τις 30 Μαρτίου ξεκινούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλλων Ρόδου. Στις εκλογές συμμετέχουν δύο συνδυασμοί, Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πορεία με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο κ. Σταμούλη και το ΠΑΜΕ που δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τον επικεφαλής της παράταξης.
Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Σάββας Χατζησάββας και ο γεν. γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Χότζογλου, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό στα μέλη κατά την έναρξη της συνέλευσης. Στην συνέχεια παρουσιάστηκε από τον κ. Σταμούλη ο Διοικητικός Απολογισμός του Σωματείου κατά την διάρκεια της θητείας της Διοίκησης για τα έτη 2015-2016 και 2017 καθώς και το Σχέδιο Δράσης με τις διεκδικήσεις που προβλέπει για το δεδομένο έτος 2018.
Σε δηλώσεις του στη «δημοκρατική» ο κ. Σταμούλης είπε ότι το έργο που έχει παραχθεί την τελευταία τριετία ήταν πλούσιο με αιχμή την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων είτε στην επιθεώρηση εργασίας, είτε στις δικαστικές αίθουσες. Στις επιτυχίες αυτής της θητείας, ο κ. Σταμούλης εντάσσει και την υπογραφή της τοπικής σύμβασης εργασίας που είναι ευνοϊκότερη απ΄ όλες πανελλαδικά.
«Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, είχαμε σημαντικές επιτυχίες στη θητεία μας αυτή. Και αυτές οι επιτυχίες ήρθαν με ρήξη και με μάχες, μάχες στην επιθεώρηση εργασίας και στις δικαστικές αίθουσες, όπου προασπιζόμασταν τα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Οπωσδήποτε η τοπική σύμβαση εργασίας μας δικαιώνει. Εμείς θα περιφρουρήσουμε την τήρησή της και όποιος επιχειρήσει να την καταστρατηγήσει, θα μας βρει απέναντί του», είπε ο κ. Σταμούλης.
Σημειώνεται ότι κατά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση ο ταμίας κ. Χρήστος Ανθούλας παρουσίασε αναλυτικά τον Οικονομικό Απολογισμό 2017, την έκθεση της Εξελεκτικής επιτροπής και τα Προβλεπόμενα έξοδα (Οικονομικό Προϋπολογισμού) του έτους 2018.
Τελικά, ο Διοικητικός & Οικονομικός Απολογισμός και Οικονομικός Προϋπολογισμός εγκρίθηκαν σε ποσοστό 88,1%. Παράλληλα το 100% των ψηφισάντων δέχθηκε η εκπροσώπηση του Σωματείου στη ΓΣΕΕ να γίνεται μέσω του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ