Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 σε μία λαμπρή τελετή βράβευσης του διαγωνισμού “Κάν’το να ακουστεί 2018” στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων στα Τρίκαλα, βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο για το καλύτερο ραδιοφωνικό μήνυμα στην κατηγορία Λυκείων το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου. Το βραβείο απένειμε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης στην εκπαιδευτικό του σχολείου κα Κωνσταντίνα Κωνσταντακοπούλου.

Ο φετινός μαθητικός διαγωνισμός που είχε ως θέμα “Δημιουργώντας για την Πολιτιστική μας Κληρονομιά” και συγκέντρωσε 163 συμμετοχές σχολείων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με ραδιοφωνικά μηνύματα και τραγούδια διοργανώθηκε από το European School Radio, την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά τους οι μαθητές και μαθήτριες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ρόδου δημιούργησαν, με την εμψύχωση των εκπαιδευτικών του σχολείου, το ραδιοφωνικό τους μήνυμα, μέσω του οποίου τυλίγουν στην ανέμη τους αναμνήσεις, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, μουσική και δίνουν “κλώτσο να αρχινήσει”, η δική τους ιστορία. Ένα ταξίδι στην πολιτιστική τους ταυτότητα που ενώνει το χθες με το σήμερα και αποτελεί κλειδί για το μέλλον μας.

Το μήνυμά τους με τίτλο «Η παράδοση του χθες στην ανέμη του αύριο» αξιολογήθηκε από την κριτική επιτροπή ως το καλύτερο ραδιοφωνικό μήνυμα στο σύνολο των συμμετοχών. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού που ειδικό σχολείο κερδίζει το πρώτο βραβείο από την κριτική επιτροπή, η οποία κατά την αξιολόγηση δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα του σχολείου που συμμετέχει παρά μόνο κρίνει το ακουστικό αποτέλεσμα με κριτήρια την πρωτοτυπία, το περιεχόμενο του μηνύματος, τον τρόπο και το ύφος της εκφώνησης, την μουσική/ηχητική επένδυση, την ποιότητα του ήχου και τον τελικό αντίκτυπό του.

Επιπλέον, στα πλαίσια του διαγωνισμού τα παιδιά φιλοτέχνησαν αφίσα όπου απεικονίζουν εικόνες του τόπου και της παράδοσής τους.

Για την μεγάλη αυτή επιτυχία αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που πήραν μέρος, οι οποίοι απέδειξαν ακόμα μία φορά ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά μπορούν να πετύχουν πολύ υψηλούς στόχους στην ζωή τους διαγωνιζόμενοι επί ίσης όροις. Συγχαρητήρια, επίσης, αξίζουν στους εκπαιδευτικούς και στο σχολείο το οποίο υποστηρίζει και εμψυχώνει τους μαθητές και μαθήτριές του για την συμμετοχή τους σε καινοτόμες δράσεις και προκλήσεις προετοιμάζοντάς τους με τον καλύτερο τρόπο για το μέλλον.

 

Το ραδιοφωνικό μήνυμα των παιδιών μπορείτε να το ακούσετε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο http://tiny.cc/kanto18

 

Ο Διευθυντής

 

Βασίλης Χριστινάκης

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ