«Το ταχύπλοο καταμαράν της εκστρατευτικής μεταγωγικής δύναμης του αμερικανικού στόλου, Carson City, το οποίο κατέπλευσε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Σύρου, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γιάννη Φλεβάρη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μάκη Δαδάο.

Μάλιστα, δεν παρέλειψαν να φωτογραφηθούν μαζί με Αμερικανούς στρατιώτες μπροστά από το πλοίο.

Είναι οι ίδιοι, που μου απαγόρευσαν να καταθέσω στεφάνι με δικά μου έξοδα στην επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην μητέρα Ελλάδα (http://bit.ly/2u0H2kY / http://bit.ly/2DHFigi), επικαλούμενοι το αυστηρό εθιμοτυπικό, που όταν ζητήθηκε επίσημα καθώς και οι νόμοι κι οι διατάξεις που απαγόρευαν σε πρώην βουλευτή και επικεφαλής πολιτικού φορέα να καταθέτει στεφάνια, δεν μπόρεσαν να το βρουν.

Είναι οι ίδιοι, που «καμαρώνουν με περίσσια περηφάνια», σε πλοίο του αμερικανικού ναυτικού που δεν φέρει την ελληνική σημαία όπως οφείλει, βάσει του Ναυτικού Δικαίου, του Εθνικού Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Δεν γνωρίζατε κ. Χατζημάρκο, ότι ως Έλληνας πολίτης και θεσμικό πρόσωπο, οφείλετε αντί να φωτογραφίζεστε, να ζητήσετε να ανεβεί η ελληνική σημαία;

Προφανώς, δεν σας μένει χρόνος από το να ψάχνετε τρόπους να απαγορεύετε σε πρώην βουλευτή – επικεφαλής πολιτικού φορέα, να καταθέτει στεφάνια για να τιμήσει τους Έλληνες προγόνους της που αγωνίστηκαν για την ελευθερία.

Αιδώς».

Ραχήλ Μακρή

 

Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής

 

Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ