ΕΚΤΑΚΤΟ: Ακυρώθηκε αιφνιδίως ο προγραμματισμένος κατάπλου του κρουαζιεροπλοίου Costa neoRiviera λόγω ασθενή που το ανάγκασε να δέσει στην Αιγυπτο.

Η «δημοκρατική» δημοσιεύσε σήμερα το ακόλουθο ρεπορτάζ:

Σήμερα στη μία το μεσημέρι (13.00) αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Ρόδου, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, που θα μας κάνει… ποδαρικό για την φετινή τουριστική περίοδο. Πρόκειται για το Costa neoRiviera -της εταιρείας Costa- που θα μεταφέρει 1.170 επιβάτες και 472 άτομα ως πλήρωμα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου: «Είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη νέα σεζόν. Ευελπιστούμε για μία καλύτερη χρονιά για την κρουαζιέρα, σε σχέση με την περσινή. Είναι σημαντικό το γεγονός πως τα μηνύματα και τα στοιχεία που έχουμε μέχρι και σήμερα, δείχνουν ότι για την Ρόδο, θα υπάρξει μια αισθητή βελτίωση στις προσεγγίσεις των κρουαζιεροπλοίων σε σχέση με το 2017.
Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, συναντηθήκαμε στο γραφείο του, παρουσία και του υφυπουργού κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, του προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων κ. Θεόδωρου Κόντε και του εκπροσώπου της εταιρείας Celestia, όπου θέσαμε το ζήτημα του θαλάσσιου τουρισμού και της επαναλειτουργίας του λιμένα Ρόδου, ως ‘Home Port’. Καταλαβαίνετε ότι διαθέτουμε μια αίθουσα γύρω στα 55τ.μ. η οποία είναι πλήρως εξοπλισμένη και θα μπορεί να λειτουργήσει και μάλιστα με όλες τις σύγχρονες και απαραίτητες προδιαγραφές. Βέβαια, οι σχεδιασμοί αυτοί αφορούν το 2019 και όχι το 2018, καθώς φέτος, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποια εταιρεία για να χρησιμοποιήσει το λιμάνι μας ως ‘Home Port’. Κι αυτό δεν αφορά την έλλειψη υποδομών. Αφορά περισσότερο ζητήματα οικονομικής φύσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσαν στην συνάντηση, το 2019 θα είναι πλέον η χρονιά – ορόσημο για τον θαλάσσιο τουρισμό, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και αισιοδοξούμε ότι θα ανακάμψει από του χρόνου κι έπειτα».
Το Costa neoRiviera
Σημειώνεται ότι το Costa neoRiviera αναμένεται να καταπλεύσει στην Ρόδο σήμερα, 21 Μαρτίου 2018, προερχόμενο από το λιμάνι Eliat του Ισραήλ και θα αποπλεύσει στις 9 το βράδυ με προορισμό το Ηράκλειο.
Έχει μήκος 216 μέτρα και πλάτος 28 και κατασκευάστηκε το 1999. Διαθέτει 8 καταστρώματα, μπορεί να μεταφέρει 1.727 επιβάτες, και 670 άτομα ως πλήρωμα.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα ερχόταν στην Ρόδο φέτος, ήταν το Golden Iris η προσέγγιση του οποίου είχε προγραμματιστεί για τις 19 Μαρτίου, όμως ο κατάπλους ακυρώθηκε.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μέσα στον επόμενο μήνα, θα καταπλεύσουν συνολικά στη Ρόδο πέντε κρουαζιερόπλοια ξεκινώντας δειλά δειλά την νέα τουριστική περίοδο για τον θαλάσσιο τουρισμό.
Οι προσεγγίσεις για τον Μάρτιο
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Μαρτίου έχει ως εξής:
– 21 Μαρτίου: Costa Neoriviera,  κατάπλους 13.00 από Eliat και απόπλους 21.00 για Ηράκλειο
– 27 Μαρτίου: Clio, κατάπλους 19.00 από Πάφο και απόπλους 24.00 για Σύμη
– 27 Μαρτίου: Golden Iris, κατάπλους 14.30 από Λεμεσό και απόπλους 01.00 της επόμενης μέρας για Χάιφα
– 29 Μαρτίου: Berlin, δεν έχουν δηλωθεί περισσότερα στοιχεία
– 30 Μαρτίου: Golden Iris, κατάπλους 07.30 από Λεμεσό και απόπλους 18.30 για Χάιφα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ