Ως «διαχειρίσιμη» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πόκκιας, παρά το γεγονός πως ο αριθμός των φιλοξενούμενων σκυλιών παρουσιάζει συνεχώς αυξομειώσεις.
«Η κατάσταση είναι προς το παρόν διαχειρίσιμη. Καταβάλλουμε όλοι τεράστιες προσπάθειες για να διατηρηθεί σε καλά επίπεδα το Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου, με την βοήθεια των εθελοντών και του συλλόγου φιλοζωϊκής. Υπάρχει πολύ μεγάλος πληθυσμός σε αδέσποτα, και οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς. Σίγουρα απαιτούνται μεγαλύτερες υποδομές καθώς είτε συλλέγονται συνεχώς αδέσποτα σκυλιά είτε τα φέρνουν εδώ και τα εγκαταλείπουν. Η δημοτική αρχή προσπαθεί ακόμη να βρει κατάλληλο χώρο για την δημιουργία δεύτερου κυνοκομείου. Ωστόσο, ο Δήμος Ρόδου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πέντε Δήμους της χώρας, με τις καλύτερες συνθήκες διαχείρισης του ζητήματος. Φυσικά, χρειαζόμαστε πάντα την στήριξη των εθελοντών, των φιλόζωων, χρειαζόμαστε παραπάνω υιοθεσίες για να μπορέσει να απελευθερωθεί χώρος και να μην μένουν τα σκυλιά για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Κυνοκομείο, γι αυτό ζητάμε από τους συμπολίτες μας να φιλοξενούν όσοι μπορούν μερικά από τα αδέσποτα. Στόχος μας είναι να βελτιωθεί ο χώρος με τις υποδομές», ανέφερε ο κ. Πόκκιας.
Ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Κυνοκομείου είναι ικανοποιητικός σε ό,τι αφορά τις τροφές, την ιατρική και φαρμακευτική περίθλαψη των ζώων ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από φιλόζωους που βρίσκονται στο εξωτερικό για υιοθεσίες, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
Οι στειρώσεις
των αδέσποτων ζώων
Όσον αφορά τα προγράμματα για τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων (γατιών και σκυλιών) στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου, ο αντιδήμαρχος, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συμβάλουν στην όλη προσπάθεια:
«Τα προγράμματα στειρώσεων μόνον για αδέσποτα ζώα, ξεκίνησαν από 1η Μαρτίου και θα συνεχιστούν έως και τις 20 Απριλίου 2018. Τις στειρώσεις έχει αναλάβει η οργάνωση ‘Flying Cats’ και γίνονται στον χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου Ρόδου. Τα ζώα προς στείρωση τα παίρνουν εθελοντές και ελέγχουν εάν είναι πράγματι, αδέσποτα. Προς το παρόν, ξεκινήσαμε με τα αδέσποτα γατιά και στις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσουμε με τα αδέσποτα σκυλιά. Οι στειρώσεις γίνονται δωρεάν. Το επόμενο πρόγραμμα στειρώσεων θα ξεκινήσει στις 28 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου 2018 από την οργάνωση ‘Daps’ -πάλι στο χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου Ρόδου.
Τα προγράμματα των στειρώσεων θα επαναληφθούν και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Έχω ήδη ενημερώσει και τα Τοπικά Συμβούλια στις κοινότητες να συνδράμουν σε αυτά τα προγράμματα ώστε να συλλέξουν τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά που υπάρχουν στα χωριά κ.λπ. και να τα φέρουν για στείρωση».
Ο κ. Πόκκιας είπε ακόμη ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους της Ρόδου, οι οποίοι συνδράμουν στην όλη προσπάθεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ