Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 20ης Φεβρουαρίου 2017, η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για το νέο έτος.

Ο πρόεδρος, κος Γιάννης Πάππου, αφού καλωσόρισε τα μέλη του Συμβουλίου και ευχήθηκε σε όλους υγεία, τύχη και ευημερία για το 2017, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων και ενεργειών που πραγματοποίησε ο φορέας τους 3 τελευταίους μήνες και αναφέρθηκε στους στόχους της νέας χρονιάς.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Παράρτημα Δωδεκανήσου) κ. Ζωγραφίδης και Αυγερινού, οι οποίοι παρουσίασαν εν συντομία τις θέσεις τους για το Ασφαλιστικό. Αποφασίσθηκε η από κοινού δράση των δύο Επιμελητηρίων σε ό,τι αφορά στον νέο νόμο τόσο στο επίπεδο των νομικών, νομοθετικών παρεμβάσεων όσο και σε αυτό της ενημέρωσης των επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής μας.

Τον λόγο έλαβε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Γιάννης Κακλιός, ο οποίος και ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, με προσκεκλημένο ομιλητή, τον γνωστό Εργατολόγο  και γνώστη του θέματος, κο Ρωμανιά.

Τη δημιουργία «ειδικού επιχειρηματικού λογαριασμού» πρότεινε στην εισήγησή του ο Γενικός Γραμματέας, κος Νίκος Παπασταματίου, η θεσμοθέτηση του οποίου αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η παραπάνω θέση, αποτελεί πάγια θέση του φορέα και η οποία και παρουσιάσθηκε στον Υπουργό Οικονομίας, κο Παπαδημητρίου, στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρόδο.

Το θέμα του Πιλοτικού Προγράμματος Διευκόλυνσης Θεωρήσεων VISA για τα νησιά μας, παρουσίασε ο Σύμβουλος κος Δημήτρης Σαράντης, καθώς βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων της επανεξέτασης του αιτήματος των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου για τη συνέχιση του προγράμματος. Τα στοιχεία που έθεσε προς το Σώμα, υπογράμμισαν την σημασία του εν λόγω προγράμματος για τον τουρισμό και για την τοπική οικονομία. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα έτη  2014 – 2015 – 2016 επισκέφθηκαν το νησί της Κω από την Τουρκία, περισσότεροι από 425.000 ταξιδιώτες, εκ των οποίων  περισσότεροι των 9.000 , ήταν Τούρκοι Υπήκοοι ή Τρίτων Χωρών (Ρωσία, Αμερική κ.τ.λ.) και στους οποίους χορηγήθηκε visa στην πύλη εισόδου (λιμάνι) του νησιού.

Τη δράση WE CARE ABOUT SOUTH AEGEAN, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρουσίασε ο σύμβουλος κος Παναγιώτης Κουνάκης στα μέλη του Διοικητικού του Επιμελητηρίου, λαμβάνοντας χρήσιμες προτάσεις και θέσεις, οι οποίες θα κατατεθούν και επισήμως προς την Περιφέρεια στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει η τελευταία για το θέμα.

Ακολούθησαν θέματα οικονομικής φύσεως, με τον λόγο να λαμβάνει ο Οικονομικός Επόπτης, κος Γιώργος Αντώνογλου.

Της συνεδρίασης προηγήθηκε η ευλογία και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του φορέα, ενώ  το φλουρί έτυχε στον Διευθυντή της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου, κο Γιώργο Τρουλλάκο.

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ