Εκπληκτικά αρχαιολογικά ευρήματα έφεραν στο φως οι ανασκαφές για την κατασκευή υπερπολυτελούς μονάδας στην περιοχή Πεύκοι, στο ακρωτήρι Αρκευτα ή Πούντα, όπως το ονόμαζαν οι Ιταλοί.
Οι ανασκαφές ξεκίνησαν προκειμένου να δοθεί η άδεια για την κατασκευή της πολυτελούς μονάδας, ωστόσο με παρέμβαση της Αρχαιολογίας διεκόπησαν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες, για την μεγάλης σπουδαιότητας ανακάλυψη, όπως χαρακτηρίζεται.
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «δ», αποτυπώνεται το εύρος της ανασκαφής και των ευρημάτων, για τα οποία έχει πλέον επιληφθεί η Αρχαιολογία, η οποία και θα καθορίσει τον τρόπο τον οποίον θα πρέπει να ακολουθήσει η εταιρεία που αγόρασε το οικόπεδο, για να κατασκευάσει την πολυτελή μονάδα.
Εξυπακούεται πως, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο αρχικός σχεδιασμός θα πρέπει να τροποποιηθεί, ώστε να προστατευθούν αλλά και να αναδειχθούν τα ευρήματα, για τα οποία σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.
Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο, επρόκειτο να κατασκευασθεί πεντάστερη μονάδα δυναμικότητας άνω των 400 κλινών. Ο αρχικός σχεδιασμός περιελάμβανε κοινόχρηστες λειτουργίες της μονάδας και τέσσερις ανεξάρτητες πτέρυγες με διώροφα κτίσματα. Τα κτήρια θα συνδέονται μεταξύ τους μέσω της πισίνας και πλακόστρωτων δρόμων. Επιπλέον, θα διαμορφωθούν χώροι αναψυχής όπως γήπεδα τένις. Η μονάδα θα διαθέτει αυτόνομη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων.
Ο σχεδιασμός για το υπό κατασκευή ξενοδοχειακό συγκρότημα προέβλεπε ότι θα αποτελείτο από ένα κεντρικό κτήριο με ισόγειο και υπόγειο όροφο το οποίο θα περιελάμβανε τις κοινόχρηστες λειτουργίες του ξενοδοχείου, δηλαδή τους χώρους υποδοχής, εστίασης, βοηθητικούς χώρους, καταστήματα κλπ. και 4 ανεξάρτητες πτέρυγες με διώροφα κτίσματα που περιλαμβάνουν τα υπνοδωμάτια συνολικής δυναμικότητας 187 δωματίων / 424 κλινών.
Ωστόσο, οι διαδικασίες έχουν πλέον παγώσει μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της η Αρχαιολογία, η οποία στη συνέχεια θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές από τις οποίες θα κριθεί το μέλλον της επένδυσης.

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ