Ειδήσεις

Στην Ελλάδα αυστηρή λιτότητα, στην Ιταλία μείωση φόρων χωρίς προηγούμενο

Σε «μείωση των φόρων χωρίς προηγούμενο» δεσμεύθηκε να προχωρήσει μέσα στην επόμενη τριετία ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα δεν πρέπει να ταυτίζεται, πλέον, με λανθασμένο τρόπο, με τη φορολογική πίεση. Τώρα θα μετατραπούμε σε κόμμα το οποίο μειώνει τους φόρους », τόνισε ο Ρέντσι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός υποσχέθηκε το 2016 να καταργήσει τον φόρο για την πρώτη κατοικία, το 2017, να μειώσει τους φόρους που βαραίνουν τις επιχειρήσεις και το 2017 να περιορίσει τη φορολόγηση των φυσικών προσώπων.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης διαβεβαίωσε ότι «το δημόσιο χρέος της χώρας δεν πρόκειται να σημειώσει άνοδο, αλλά, αντιθέτως, θα μειωθεί» και ότι «φέτος η Ιταλία θα είναι από τα λίγα κράτη που θα σεβαστούν το όριο του 3% σε ό, τι αφορά τη σχέση ελλείμματος – ΑΕΠ ».

Απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με τον Ρέντσι, για να μπορέσει να επιτευχθεί η μείωση των φόρων, είναι να συνεχίσουν να εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις.

Πολλοί σχολιαστές αναφέρουν, όμως, ότι μόνον ο φόρος πρώτης κατοικίας εγγυάται στα κρατικά ταμεία 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως και δεν θα είναι εύκολο, κατά συνέπεια, να εξασφαλισθούν εναλλακτικές πηγές εσόδων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου