Συνεντεύξεις

Στ. Δράκος: «Την Κυριακή στις 26 του Μάη, επιλέγουμε να αγγίξουμε την κορυφή!»

Στην απόφασή του, να κατέλθει στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Ρόδο, με την παράταξη «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ» του Αντώνη Καμπουράκη, αναφέρθηκε μιλώντας στην «δημοκρατική», ο πολιτευτής της Δωδεκανήσου Δρ Στέφανος Ι. Δράκος.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε στα όσα διακυβεύονται στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, αλλά και στα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει οι πολίτες να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους. Με βασικό και μοναδικό του γνώμονα το καθήκον του για τον τόπο, ξεκαθαρίζει πως η Ρόδος θα πρέπει να στοχεύει στην παγκόσμια κορυφή.

  • Γιατί αποφασίσατε να κατέλθετε στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ρόδου;

Κυρία Ντόκου, γνωρίζετε νομίζω καλά πως καθ’ όλη τη διάρκεια της προσωπικής μου πορείας, υπηρέτησα τον τόπο μου, τις αξίες και τα ιδανικά μου, αλλά και αυτά της παράταξής μου, χωρίς δισταγμό ή αμφιβολίες. Μπροστά στο καθήκον για τον τόπο μου, τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, τον τόπο που έζησα και που επέστρεψα για να τον υπηρετήσω, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να δειλιάσω, σκεπτόμενος προσωπικές διαδρομές, φιλοδοξίες ή επιδιώξεις.

Μπροστά στον τόπο μου κυρία Ντόκου, θα υπερισχύει πάντοτε αυτός, ακόμη και έναντι του ιδίου μου του εαυτού. Ήταν, είναι και θα παραμείνει λοιπόν καθήκον μου, να συμμετάσχω σε όποια διαδικασία κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να βάλω έστω ένα μικρό λιθαράκι στη στήριξη και στην ανάπτυξη της Ρόδου. Άλλωστε, μη ξεχνάτε πως είμαι ήδη εκλεγμένος πρώτος δημοτικός σύμβουλος στη Ρόδο.

  • Η κάθοδός σας αυτή, σημαίνει ότι απεμπολείτε την ιδιότητα του πολιτευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας;

Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να σας πω, ότι όταν κάποιος ασχολείται με την πολιτική, θα έπρεπε να λέμε ότι ανέρχεται και όχι ότι κατέρχεται. Αυτό σας το επισημαίνω, διότι τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε από ανθρώπους οι οποίοι κατέρχονται στην πολιτική; Μόνη πτώση και όχι άνοδο. Εμείς κυρία Ντόκου, επιζητάμε την άνοδο, την πρόοδο, την ανάπτυξη. Σε ό,τι αφορά τώρα την πολύ εύστοχη ερώτησή σας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω προς πάσαν κατεύθυνση, ότι ο πολύ σημαντικός τίτλος του πολιτευτή Δωδεκανήσου, είναι ένας τίτλος ο οποίος δεν μπορεί ούτε να μου απεμποληθεί, ούτε και να τον απεμπολήσω. Από την στιγμή, που συμμετείχα στο τελευταίο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, διατηρώ τον τίτλο του πολιτευτή και θα το διατηρώ μέχρι και τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Τότε, θα κρίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αυριανός πρωθυπουργός αυτοδύναμης κυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο δωδεκανησιακός λαός, την περαιτέρω πολιτική μου διαδρομή. Εμένα, ξέρετε κυρία Ντόκου, δεν με κρίνουν τζάκια και παρεάκια. Εμένα, με κρίνουν οι πολίτες της Δωδεκανήσου σε όποιο κοινωνικό στρώμα κι αν ανήκουν. Και γι’ αυτό τους ευχαριστώ, τους ευχαριστώ δημόσια, τους ευχαριστώ αταλάντευτα, τους ευχαριστώ χωρίς να λησμονώ. Γιατί εκεί, στις φτωχογειτονιές της Ρόδου και της Δωδεκανήσου, αλλά και μέχρι τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις, αν θα μπορούσαμε να το πούμε έτσι, διότι εμένα δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Σε όλο το φάσμα δηλαδή, της κοινωνίας, οι άνθρωποι αυτοί βλέπουν τον Στέφανο Δράκο, τον εκτιμούν, τον σέβονται και τον στηρίζουν.  Αναγνωρίζουν σε εμένα, ότι είμαι ένας άνθρωπος που ό,τι έχει καταφέρει στη ζωή του το κατάφερε μόνος, με τις δικές του δυνάμεις, στηριζόμενος στις δικές του πλάτες. Γιατί ξέρουν, ότι είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν θα συμβιβαστεί για να μη θιχτεί, δεν θα υποκύψει για να μη δυσκολευτεί, δεν θα συνδιαλλαγεί για να κατακτήσει προσωπικό όφελος. Γνωρίζουν άριστα, ότι οι αρχές μου, οι αξίες μου και τα ιδανικά μου, είναι αυτά που υπερτερούν όλων.

  • Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με την παράταξη “ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ” και με τον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη;

Ο επόμενος δήμαρχος της Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί αποδεδειγμένα να οδηγήσει τη Ρόδο, όχι απλά ένα βήμα μπροστά. Μπορεί να την οδηγήσει εκεί που της αρμόζει και στη Ρόδο δεν αρμόζει αυτό που είναι σήμερα!. Δε χρειάζεται να πω πολλά για τον Αντώνη Καμπουράκη. Έχει όσα χαρακτηριστηκά  πρέπει να έχει ένας δήμαρχος, για να οδηγήσει τη Ρόδο, εκεί που της αναλογεί. Δηλαδή στην κορυφή του παγκόσμιου χάρτη.

  • Εκτιμάτε πως η παράταξή σας και εσείς προσωπικά, θα μπορέσετε να οδηγήσετε τη Ρόδο στην ανάπτυξη;

Σε συνέχεια της προηγούμενης απάντησής μου, θα σας επισημάνω τα εξής.

Η παράταξη “ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ”, ο Αντώνης Καμπουράκης, αλλά και εγώ προσωπικά, δεν στοχεύουμε απλώς στην επίλυση των βασικών προβλημάτων που ταλανίζουν το νησί της Ρόδου. Αυτά θα έπρεπε να είναι λυμένα εδώ και δεκαετίες. Στοχεύουμε να εργαστούμε, ώστε να κατακτήσει η Ρόδος όσα δικαιωματικά της ανήκουν. Να είναι αναγνωρισμένη παγκοσμίως, να είναι κέντρο πολιτισμού, τουρισμού, ιστορίας, αθλητισμού, κ.α.. Να αναπτύξει δηλαδή στο σύνολό τους, όλες τις δυνατότητες που μπορεί να έχει αυτό το νησί. Και πιστέψτε με, οι δυνατότητές του είναι αστείρευτες, όχι απλώς πολλές.

  • Ποια θεωρείτε ότι είναι τα βασικότερα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί και τους κατοίκους του;

Γνωρίζετε ότι η Ρόδος, αντιμετωπίζει κάποια καθημερινά και διαχρονικά προβλήματα. Αυτά θα έπρεπε να είναι λυμένα ΧΘΕΣ!, όπως είναι το κυκλοφοριακό, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, το επαίσχυντο οδικό δίκτυο, η καθαριότητα και γενικότερα η εικόνα της Ρόδου. Αλλά αυτά, όπως σας είπα, θα έπρεπε να είναι λυμένα χθες, ώστε να μπορούμε να ασχοληθούμε με τα άλλα, τα σοβαρότερα, τα σπουδαία. Όπως είναι, ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη των υποδομών μας, η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η προώθηση και η στήριξη όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η ανάπτυξη όλων των δομών που θα μπορούσαν να προσφέρουν απασχόληση.

Να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και η δημιουργία «brandname» τοπικών προϊόντων, καθώς και η εξαγωγή αυτών. Επιπλέον, θα πρέπει να στηριχθούν οι ροδίτικες επιχειρήσεις που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, αλλά και οι νέες επιχειρήσεις, που έχουν τη διάθεση, τη θέληση και το υλικό για να διαπρέψουν. Στόχος μας πρέπει να είναι η επαναφορά της αίγλης που γνώρισε κάποτε η Ρόδος στο σήμερα. Οφείλουμε να κατανοήσουμε, ότι πρώτιστο καθήκον μας είναι να στηρίξουμε τους πολίτες της Ρόδου, τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά μας, το μέλλον αυτού του τόπου.

  • Με ποια κριτήρια πιστεύετε πως θα πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες την 26η Μαΐου;

Εκτιμώ, ότι οι πολίτες της Ρόδου και γενικότερα του τόπου μας, στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, δηλαδή των δήμων και των περιφερειών, οι οποίες διεξάγονται παράλληλα με τις ευρωεκλογές, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι οφείλουν να ψηφίσουν με κριτήρια(!). Με κριτήρια αποτελεσματικότητας, με κριτήρια παραγωγικότητας, με κριτήρια εντιμότητας, αλλά και με γνωστικά κριτήρια. Θα πρέπει να κατανοήσουν, ότι είναι εκλογές που αναδεικνύουν τους εκπροσώπους τους και πρέπει να τους επιλέξουν με βάση την καλύτερη δυνατή προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μας. Η επιλογή των εκπροσώπων μας, δεν μπορεί να γίνει με φιλικά ή συγγενικά κριτήρια, αλλά ούτε και με κριτήρια συμφέροντος ή υποχρέωσης. Πρέπει να γίνει με κριτήρια διεκδικητικότητας. Παρόλα αυτά κυρία Ντόκου, είμαι βέβαιος, πως οι πολίτες θα ψηφίσουν με αυτά τα κριτήρια στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Θα ψηφίσουν τους αξιότερους και τους αποτελεσματικότερους, διότι στο παραβάν είναι μόνοι τους και δεν μπορεί κανείς να επηρεάσει τη ψήφο τους, όσο και αν επιχειρηθεί… Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του εκλογικού σώματος της Ρόδου.

  • Ποια πιστεύετε ότι είναι τα διακυβεύματα των επικείμενων εκλογών;

Την Κυριακή στις 26 του Μάη, δεν αποφασίζουμε απλώς για την εκλογή κάποιων αιρετών. Αποφασίζουμε, να εκλέξουμε τους αξιότερους στο δήμο, την περιφέρεια, αλλά και στην ευρωβουλή. Αποφασίζουμε αν η Ρόδος και οι Ρόδιοι αγγίξουν την κορυφή. Αποφασίζουμε, για το αν η Ρόδος θα αναγνωριστεί ως παγκόσμιο διαμάντι ή θα μείνει καθηλωμένη στο παρελθόν. Αποφασίζουμε, αν θα πάμε για τα μεγάλα έργα, για τη μεγάλη πρόοδο, για τη μεγάλη ανάπτυξη, ή θα αγωνιζόμαστε για να έχουμε μία λάμπα στο δρόμο της γειτονιάς μας ή για να κλείσουμε μία λακκούβα έξω από το σπίτι μας.

Την Κυριακή στις 26 του Μάη ψηφίζουμε “­ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ”.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου