Συνεντεύξεις

Υποψήφια με Αντ. Καμπουράκη η καθηγήτρια Ισαβέλλα Τσαβαρή

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σύμη. Είμαι κόρη του δασκάλου Νούφρη Τσαβαρή, που υπηρέτησε και ως Γραμματέας στην Ιερά Μονή Πανορμίτη, και της Ευφημίας. Σπούδασα κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απ’ όπου αποφοίτησα με άριστα, έχοντας πάρει το μεγαλύτερο βαθμό από όλους τους πτυχιούχους τής σειράς μου. Από την ίδια σχολή πήρα με άριστα και το διδακτορικό μου.
Τις μεταπτυχιακές μου σπουδές τις έκανα στο Παρίσι, στη Σορβόννη, όπου ειδικεύτηκα στην Παλαιογραφία, στην ιστορία, στην κριτική και στην εκδοτική των βυζαντινών χειρογράφων. Υπηρέτησα ως λέκτορας και ως επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το 2002 πήγα με μετάκληση στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 2003 εκλέχτηκα τακτική καθηγήτρια στο Τμήμα αυτό, στο οποίο ανέλαβα όλα τα φιλολογικά μαθήματα, και στο οποίο παρέμεινα μέχρι το 2017. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών μου αδειών είχα την ευκαιρία να εργαστώ στις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της Ευρώπης (στην Εθνική βιβλιοθήκη του Παρισιού, στη Λαυρεντιανή, στη Μαρκιανή, στο Βατικανό, και σε βιβλιοθήκες της Αγγλίας και του Βελγίου). Έλαβα μέρος σε Διεθνή Συμπόσια Κλασικής Φιλολογίας και Δημώδους Λογοτεχνίας, έδωσα διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια, μετέχω σε επιστημονικές εταιρείες, ενώ υπήρξα μέλος Εξεταστικών Επιτροπών στο ΔΟΑΤΑΠ (ΔΙΚΑΤΣΑ), στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και Επιτροπών για μετεγγραφές φοιτητών από ξένα σε ελληνικά πανεπιστήμια. Επίσης υπήρξα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ζαππείου. Τιμήθηκα από τη Σορβόννη με το βραβείο Ζάππα για το βιβλίο μου: Ιστορία του κειμένου της Οικουμένης Περιηγήσεως του Διονυσίου, βιβλίο που παρουσιάστηκε και στην Ολομέλεια της Τάξης των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ και άλλα βιβλία μου παρουσιάστηκαν από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Έχω δημοσιεύσει δέκα (10) αυτοτελή βιβλία και δεκατέσσερα (14) μελετήματα, που αναφέρονται στην Αρχαία Ελληνική και στη Λατινική Φιλολογία, στην Ελληνική Παλαιογραφία και στην Ελληνική γλώσσα.
Σε μια εποχή δύσκολη για όλους τους Έλληνες, σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η καχυποψία και η δυσπιστία, η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι απλά και μόνον υποχρέωση. Είναι καθήκον. Η συμμετοχή μου λοιπόν στην τοπική αυτοδιοίκηση με το συνδυασμό Με δύναμη για τη Ρόδο, του Αντώνη Καμπουρακη, βρίσκεται μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα. Στόχος μου είναι να υπηρετήσω τα συμφέροντα των δημοτών, τα οποία και θα στηρίξω με ήθος, εντιμότητα και αξιοπρέπεια.
Θα ήθελα στο σημείο αυτό να τονίσω ότι εκείνο που διέλυσε και τους τελευταίους δισταγμούς μου σχετικά με τη συμμετοχή μου στα δημόσια πράγματα είναι η απεριόριστη εκτίμηση που τρέφω για τον Άνθρωπο Αντώνη Καμπουρακη. Έναν άνθρωπο με διάθεση για δουλειά, με απεριόριστη αγάπη για το νησί του, με πολλές γνώσεις γύρω από το θέμα του τουρισμού, και κυρίως έναν άνθρωπο με οράματα. Ο Αντώνης Καμπουρακης οραματίζεται μια πόλη στην οποία αξίζει να ζει κανείς, μια πόλη νοικοκυρεμενη, μια πόλη με υψηλή ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της.
Καλούμε όλους τους πολίτες να δώσουν με την ψήφο τους νέα πνοή και νέα ορμή στη Ρόδο. Εμείς, από τη δική μας μεριά, θα δώσουμε τη μάχη για ένα δήμο με όραμα και προοπτικές, για ένα καλύτερο παρόν και ένα ελπιδοφόρο αύριο. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Ρόδου, ενθαρρύνοντας τις δημιουργικές της δυνάμεις, αναδεικνύοντας το ιστορικό της πρόσωπο, και ιδιαίτερα τη μεσαιωνική πόλη.

Προσωπικά, καλώ όλους, Ροδίτες και Συμιακούς της Ρόδου, να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου. Τους Ροδίτες, γιατί τους διαβεβαιώ ότι θα ανταποκριθώ πλήρως στις προσδοκίες τους, και γιατί θα προωθήσω τα θέματα τα σχετικά με το αντικείμενο ενασχόλησής μου, γνωρίζοντας ότι μπορώ να ανταποκριθώ επάξια στην επιδίωξη στόχων και στην εξασφάλιση προγραμμάτων αναγκαίων για την ανάδειξη του μοναδικού ιστορικού και αρχαιολογικού πλούτου της Ρόδου μας. Τους Συμιακούς της Ρόδου, γιατί θα έχουν τη δική τους φωνή στο Δήμο και γιατί θα μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι για την καταγωγή τους, για την ιστορική διαδρομή της συμαικής παροικίας Ρόδου  στα πολιτικά, και όχι μόνον, τεκταινόμενα του νησιού, αλλά και γιατί θα συνδράμουν και τώρα με την παρουσία μου στην επίτευξη ενός λαμπρού αύριο, όπως αξίζει στην πρωτεύουσα του νομού, τη Ρόδο μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου