Το τελευταίο αντίο στον επιχειρηματία Θεόδωρο Βασιλάκη έδωσαν -παρουσία πλήθους κόσμου- συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου. H κηδεία του ιδρυτή και προέδρου της Aegean, του βασιλιά των αιθέρων όπως τον αποκαλούσαν, έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Κηφισιά.
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο διότι όλοι γνώριζαν ότι έφυγε από τη ζωή ένας από τους σημαντικότερους έλληνες επιχειρηματίες, ευπατρίδης, ένας ευγενής άνθρωπος που έχαιρε εκτιμήσεως από όλους.

Στην Κηφισιά για το τελευταίο αντίο βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βασίλης Λεβέντης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, o Στέφανος Μάνος, o Κώστας Μπακογιάννης, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Πέτρος Δούκας, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Σάκης Ρουβάς κ.ά.

Η οικογένεια είχε κάνει έκκληση αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης: ALPHA BANK IBAN: GR03 0140 1010 1010 0210 1161 787.

 

 

 

 

 

Ποιος ήταν

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης, που πέθανε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 78 ετών ήταν το χαρακτηριστικό δείγμα του αυτοδημιούργητου Έλληνα επιχειρηματία.

Ανέπτυξε πολυσχιδείς επιχειρηματικέςδραστηριότητες και οι φιλοδοξίες του τον οδήγησαν να ανταγωνίζεται όχι μόνο ελληνικές αλλά και ευρωπαϊκές εταιρείες κολοσσούς.

Γεννήθηκε το 1940 στην Κρήτη. Σε ηλικία 18 ετών πήγε για σπουδές στις ΗΠΑ και επέστρεψε ξανά στην Κρήτη μετά από τρία χρόνια.

Όταν η πολυεθνική Texaco εξαγόρασε την εταιρεία Ρέστης στην οποία εργαζόταν ο Βασιλάκης ανέλαβε το δικαίωμα διανομής καυσίμων σε όλη την Κρήτη, δημιουργώντας ιδιόκτητο δίκτυο πρατηρίων. Παράλληλα αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στον τουρισμό αντιπροσωπεύοντας στην Κρήτη την εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτου Hertz Ιnternational.

Μετά από λίγα χρόνια εξαγόρασε την Hertz Hellas και τη μετονόμασε σε Autohellas, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Μετά από δυο δεκαετίες βρέθηκε να κατέχει τις ΒΑΚΑΡ ΑΒΕΕ και ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΒΕΕ, αντιπροσώπους των Saab και Seat και τη ΒΕΛΜΑΡ ΑΒΕΕ, επίσημο διανομέα των αυτοκινήτων Ford, Volvo, Seat και Opel στην Ελλάδα. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 ο Θεόδωρος Βασιλάκης εξαγόρασε την ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Aegean Aviation από τα αδέρφια Αντώνιο και Νικόλαο Σιμιγδαλά με σκοπό να εκτελεί πτήσεις VIP σε όλο τον κόσμο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ