Ρεπορτάζ

Μια πρώτη «ανάγνωση» από τα πολιτικά κόμματα

Στο φουλ βάζουν τις μηχανές τους τα κόμματα στην περιοχή μας καθώς ο χρόνος για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης μετράει πλέον αντίστροφα.
Όπως δηλώθηκε το τοπίο σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες θα ξεκαθαρίσει σε γενικές γραμμές στο τέλος Ιανουαρίου.
«Η προεκλογική περίοδος θα είναι διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει στο ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα είναι σε διαφορετικό επίπεδο πλέον. Σε αυτή τη φάση δεν μπορούμε να αποφασίσουμε μόνοι μας», δήλωσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Τιμ. Παρασκευάς.
«Το ΠΑΣΟΚ ειδικά στην περιοχή μας ήταν η κινητήρια πολιτική δύναμη. Στη συνείδηση του κόσμου αυτό υπάρχει ακόμη. Εμείς ως πολιτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε την πραγματική διάσταση του θέματος και να χρησιμοποιήσουμε τελείως διαφορετικές μεθόδους και να έρθουμε σε συνεργασία με όλα τα κόμματα και τους φορείς για να μπορέσουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Τιμόθεος Παρασκευάς.

«Θα πρέπει να μπουν πολλά θέματα και να βρεθούν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα. Η πρώτη κίνηση θα είναι μια ενδοσκόπηση. Θα έχουμε συνάντηση με τους εκλεγμένους που ήταν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας», δήλωσε ο κ. Τιμόθεος Παρασκευάς και πρόσθεσε πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Θα είναι μια εσωτερική διαδικασία για να καθορίσουμε την πορεία και την τακτική που θα ακολουθήσουμε. Δεν υπάρχει πρόθεση να ορίσουμε ή να στηρίξουμε ή να καθοδηγήσουμε κανένα εκπρόσωπο ή συνδυασμό στις εκλογές. Αυτό θα το αποφασίσει η τοπική κοινωνία. Οι κομματικές καθοδηγήσεις έχουν ξεπεραστεί. Τα προβλήματα που έχει ο τόπος μας απαιτούν συνεργασίες», δήλωσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
«Έχω ζητήσει από τα άλλα κόμματα να βρεθούμε και να γίνει ο διάλογος. Υπάρχει συνεργασία με τους προέδρους και τους γραμματείς των κομμάτων. Πιστεύω να πρυτανεύσει η λογική και να μην σταθούμε στα πρόσωπα αλλά στους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων της κοινωνίας. Αν γίνει αυτό θα καταλήξουμε και στα πρόσωπα», δήλωσε ο κ. Παρασκευάς.

Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων, ο κ. Παρασκευάς δήλωσε πως το καλύτερο θα ήταν να αποφασίσουν με προκριματικές εκλογές οι πολίτες.
Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως το 2014 θα είναι πολύ δύσκολο για την ελληνική κοινωνία. «Θα είναι πιο δύσκολο και πιο επικίνδυνο γιατί κανείς δεν άλλαξε νοοτροπία. Είμαστε εφησυχασμένοι στον καναπέ μας. Δεν λύνεται έτσι κανένα πρόβλημα», δήλωσε.
«Δεν μπορεί από τη μια ημέρα στην άλλη να καταλήξουμε σε μια απόφαση για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, όπως είναι οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Περιμένουμε οδηγίες από την κεντρική διοίκηση του κόμματος για τον τρόπο με τον οποίο θα πορευθούμε», δήλωσε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσα Βενετοκλή και πρόσθεσε πως το θέμα των εκλογών και της επιλογής των υποψηφίων θα πρέπει να απασχολήσουν πρωτίστως τις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ.
«Θα πρέπει να έχουμε τις εισηγήσεις των τοπικών επιτροπών προκειμένου να εξάγουμε τα συμπεράσματά μας. Θα συνεδριάσει η ΝΟΔΕ και οι προτάσεις που θα προκύψουν από το διάλογο που θα γίνει, θα υποβληθούν στην κεντρική διοίκηση του κόμματος. Δεν πρόκειται όμως αυτή τη φορά να δοθούν χρίσματα, όπως γίνονταν στο παρελθόν», τόνισε η κ. Νατάσσα Βενετοκλή.
Στο γεγονός ότι το ΚΚΕ ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για τις εκλογές αναφέρθηκε το μέλος της Επιτροπής Αιγαίου κ. Λουκάς Κωτσαδάμ.
«Έχουμε ξεκινήσει τις γενικές συνελεύσεις των κομματικών οργανώσεων που θα ολοκληρωθούν στο τέλος Ιανουαρίου. Οι προτάσεις για τις υποψηφιότητες σε Δήμο και Περιφέρεια θα συγκεντρωθούν και στις αρχές του Φεβρουαρίου θα προβούμε σε ανακοινώσεις», δήλωσε ο κ. Κωτσαδάμ.
«Οι ευρωεκλογές είναι σημείο αναφοράς. Αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπόψη οι εργαζόμενοι», τόνισε ο κ. Κωτσαδάμ.
Ο κ. Κωτσαδάμ αναφέρθηκε και στις πολιτικές εξελίξεις και προέβλεψε πως θα έρθουν χειρότερα μέτρα.

«Τα πράγματα δεν θα γυρίσουν πίσω. Όσο και να καταβάλλεται προσπάθεια να μας πείσουν ότι θα έρθει ανάπτυξη και θα καταπολεμηθεί η ανεργία τίποτε δεν θα είναι σαν αυτά που περάσαμε. Χειρότερα θα πάμε. Ό,τι πλεόνασμα υπάρξει θα χρησιμοποιηθεί για δάνεια στους μεγαλο-επιχειρηματίες», δήλωσε ο κ. Λουκάς Κωτσαδάμ και πρόσθεσε πως θα έρθουν χειρότερα μέτρα.
Στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από τη ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος κ. Γιάννης Καλαποδάκης.
«Ο διάλογος έχει ξεκινήσει. Συζητάμε με πρόσωπα και με άλλες πολιτικές δυνάμεις για να διερευνήσουμε την πιθανότητα να δημιουργηθούν δύο παρατάξεις μια για το Δήμο και μια για την Περιφέρεια. Απαιτούνται συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά. Στο τέλος Ιανουαρίου τα πράγματα θα έχουν ξεκαθαρίσει», δήλωσε ο κ. Καλαποδάκης.
Σε ερώτηση για ενδεχόμενες συνεργασίες ο κ. Καλαποδάκης δήλωσε:
«Θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συνεργασίες και όχι τις συμπράξεις με κόμματα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου