Τοπικές Ειδήσεις

Διήμερο διδικτυακό συνέδριο διοργάνωσε το Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Το 2ήμερο 15-16 Οκτωβρίου 2021 η καρδιά της Ογκολογίας χτύπησε στη Ρόδο με το διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε το Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

O 4ος χρόνος λειτουργίας του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου σημαδεύτηκε από την για δεύτερη χρονιά σημαντική αυτή επιστημονική εκδήλωση που τράβηξε τα φώτα τόσο της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, με Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον Παθολόγο Ογκολόγο του Νοσοκομείου Ρόδου Δρ. Ματθαίο Δημήτρη.

Στο συνέδριο συμμετείχαν καταξιωμένοι γιατροί από Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, τόσο από Ελληνικά πανεπιστήμια και Ογκολογικά κέντρα, όσο και από φημισμένα κορυφαία κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης (MD Anderson Cancer Center-Texas USA, Tufts University School of Medicine, Boston Massachusetts-USA , University of Geneva-Switzerland, University of Zurich-Switzerland, “Regina Elena” National Cancer institute, Rome, Italy, , University of Liege-Belgium, National Cancer Institute of Italy-Milan).

Οι επιστήμονες συζήτησαν θέματα αιχμής στην Ογκολογία που αφορούν τους βιοδείκτες και την Μοριακή Βιολογία, την υποστηρικτική φροντίδα, την Ανοσοθεραπεία, την διατομεακή αντιμετώπιση της μεταστατικής νόσου και την Ρομποτική χειρουργική στην Ογκολογία. Το συνέδριο έκλεισε με ένα πολύ ενδιαφέρον στρογγυλό τραπέζι όπου τέθηκαν σημαντικά ζητήματα για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην Ελλάδα στον τομέα τη παρηγορητικής φροντίδας των καρκινοπαθών τελικού σταδίου.

Αίσθηση προκάλεσε η συνεδρία στην οποία συμμετείχαν η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παθολόγων Ογκολόγων και ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εταιρείας Παθολόγων Ογκολόγων, όπου έγινε για πρώτη φορά μια επιστημονική συζήτηση για το πως οι δύο χώρες -Ελλάδα και Τουρκία- αντιμετώπισαν την Covid 19 στους ογκολογικούς ασθενείς ανταλλάσσοντας χρήσιμες εμπειρίες και προβληματισμούς.

Όπως τόνισε ο Δρ. Δημήτρης Ματθαίος «πολύ σύντομα ο καρκίνος θα γίνει μια χρόνια νόσος όπως για παράδειγμα ο σακχαρώδης διαβήτης, ενώ οι νέες θεραπείες θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών. Στο Ογκολογικό Τμήμα του Γ.Ν.Ρόδου εφαρμόζουμε ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην αντιμετώπιση του Ογκολογικού ασθενούς και είμαστε σε διαρκή επαφή με κέντρα της Ελλάδος και του εξωτερικού, ώστε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους κατοίκους των Δωδεκανήσων.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου